Ψυχολογικές ντόπες από Αναστασίου

Το κλίμα μετά την ήττα στην Τρίπολη δεν είναι το καλύτερο δυνατό στον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. "Σηκώστε τα κεφάλια" ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του έλληνα τεχνικού, ο οποίος δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε αυτή τη φορά τον Μλάντεν Πέτριτς.
Μετά από τρεις διαδοχικές νίκες η ψυχολογία των πράσινων ήταν στα… πάνω της, αλλά η ισοπαλία στο Ηράκλειο και η ήττα στην Τρίπολη αποτέλεσε πισωγύρισμα και τα σκαμπανεβάσματα στην ψυχολογία, ειδικά των νεαρών παικτών, συνεχίζονται.

Χρόνος όμως δεν υπάρχει και ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ο Αναστασίου προσπάθησε στην προπόνηση της Πέμπτης (6/2) να ντοπάρει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, ο έλληνας προπονητής συνομίλησε ατομικά με αρκετούς στα αποδυτήρια και αφού τους προέτρεψε να ξεχάσουν την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης τους ενθάρρυνε εν όψει του ΠΑΟΚ.

Ο Αναστασίου μάλιστα είχε τετ α τετ και με τον Ζέκα, ο οποίος υπέπεσε σε καθοριστικό λάθος στο παιχνίδι της Τρίπολης, από το οποίο προήλθε και το γκολ των αρκάδων.

Στη συνέχεια, πριν από την έναρξη της προπόνησης, ο Αναστασίου συγκέντρωσε τους ποδοσφαιριστές και τους μίλησε για λίγα λεπτά.

"Σηκώστε τα κεφάλια και μην απογοητεύεστε. Δεν αρμόζει στους παίκτες του Παναθηναϊκού να έχουν σκυμμένα κεφάλια. Δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, όπως κάνουμε μέχρι τώρα. Αυτό θέλω να έχετε στο μυαλό σας και μην απογοητεύεστε" τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Τριφυλλιού.

"Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Στην αυριανή προπόνηση θα μιλήσουμε για τα λάθη μας και θα δούμε πως θα τα διορθώσουμε. Έχετε δείξει τι μπορείτε να κάνετε, έχετε δείξει ότι μπορείτε να κοντράρετε κάθε αντίπαλο και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα" συμπλήρωσε και έδωσε το έναυσμα για να αρχίσει το πρόγραμμα.

Την ίδια ώρα, οριστικοποιήθηκε πως ο Μλάντεν Πέτριτς δεν θα είναι διαθέσιμος ούτε για γι’ αυτό το παιχνίδι. Το ντεμπούτο του παίρνει για μία ακόμα φορά αναβολή και η απουσία του έρχεται να προστεθεί σε αυτή του Μέντες. Παράλληλα, αμφίβολοι είναι και οι Πράνιτς-Μπαϊράμι.

Σχετικά άρθρα