Πανελλήνιο ρεκόρ η Κυριακοπούλου

Η Νικόλ Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4,72μ. στο επί κοντώ στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Απίστευτο παγκόσμιο ρεκόρ από τη Γκενζέμπε Ντιμπάμπα στα 3.000μ.
Απίστευτη Νικόλ Κυριακοπούλου! Δώδεκα εκατοστά πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ (στον κλειστό στίβο) πήδηξε στο μίτινγκ της Στοκχόλμης. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στη χώρα μας στο επί κοντώ με 4,72μ.

Η 27χρονη Ελληνίδα αναμετρήθηκε με τη Γερμανίδα Σίλκε Σπίγκελμπουργκ. Οι δύο γυναίκες ξεπέρασαν τα 4,72μ. επιτυγχάνοντας την καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Μέσα σε ένα βράδυ η Κυριακοπούλου κατέρριψε δύο φορές το πανελλήνιο ρεκόρ. Νωρίτερα είχε πανηγυρίσει έντονα το επιτυχημένο άλμα στα 4,64μ. Ταξίδεψε στη Σουηδία με φετινή επίδοση στα 4,55μ.

Θα αναχωρήσει με τη μεγαλύτερη επίδοση στη χώρα μας στο επί κοντώ, αφού το ρεκόρ στον ανοιχτό είναι 4,71μ. Έκανε και τρία άλματα στα 4,78μ. δίχως κανένα να είναι έγκυρο. Τρίτη ήταν η Τσέχα Γιρίνα Σβομπόντοβα με 4,64μ.

Επόμενος αγώνας της Κυριακοπούλου είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου το σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ. Στις 15 Ιανουαρίου θα αγωνιστεί στο Ντόνετσκ και στο μίτινγκ που διοργανώνει ο Σεργκέι Μπούμπκα.

Στόχος της Κυριακοπούλου και όλων των υπόλοιπων Ελλήνων αθλητών είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σόποτ στις αρχές Μαρτίου.

Πέντε μέρες μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ στα 1.500 μέτρα, η Γκενζέμπε Ντιμπάμπα πραγματοποίησε την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στα 3.000μ.

Με χρόνο οκτώ λεπτά και 16.6 δευτερόλεπτα συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της Μεσερέτ Ντεφάρ με 8:23.72, επίδοση που είχε πετύχει το 2007 στη Στουτγάρδη. Αξίζει να αναφερθεί πως η δεύτερη στη Στοκχόλμη, η Κενυάτισσα Χέλεν Ομπίρι έκανε χρόνο 8:29.99.

Σχετικά άρθρα