Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)</span><br /><span style="font-size: medium;">1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 σκελίδες σκόρδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια κατίκι</span><br /><span style="font-size: medium;">200 γραμμάρια άπαχο τυρί κρέμα (προαιρετικά)</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι</span><br /><span style="font-size: medium;">Ροζ πιπέρι</span><br /><br /><br /><br /><strong><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></strong></p>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Τα ζεματάμε σε νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.</span><br /><span style="font-size: medium;">Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας το κατίκι, το τυρί κρέμα ( αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε  στην κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό τη μισή ποσότηρα απο τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα