Χοιρινό ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 4-6 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές βούτυρο</span><br /><span style="font-size: medium;">112 γραμμάρια ψιλοκομμένο προσούτο</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκα φύλλα φασκόμηλου</span><br /><span style="font-size: medium;">1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (περίπου 1/4 φλυτζάνι)</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί</span><br /><span style="font-size: medium;">Τα 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τον πουρέ πατάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κιλό πατάτες</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουτάκι κρέμα γάλακτος</span><br /><span style="font-size: medium;">2 κουταλιές του γλυκού μαργαρίνη</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κύβο λαχανικών</span><br /><span style="font-size: medium;">Πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">Μοσχοκάρυδο</span><br /><span style="font-size: medium;">Τριμμένη γραβιέρα</span><br /><br /><br /><br /><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τα χοιρινά παϊδάκια</span><br /><span style="font-size: medium;">Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια- υψηλή θερμοκρασία. Ρίχνετε τα φιλετάκια από ψαρονέφρι και ζεσταίνετε από τις δύο πλευρές, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και τα βάζετε σε ένα πιάτο καλύπτοντας τα με αλουμινόχαρτο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το προσούτο, φασκόμηλο, και το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες. Προσθέτετε το κρασί, ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη κουτάλα, και αφήστε το κρασί να μειώσει. Ανακατέψτε μαζί με τη κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και το αλάτι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ξανά ρίχνετε τα χοιρινά παϊδάκια στο τηγάνι. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά, έως ότου η σάλτσα πήξει ελαφρά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι με πουρέ πατάτας.</span><br /><br /><span style="text-decoration: underline; font-size: medium;">Για τον πουρέ πατάτας</span><br /><span style="font-size: medium;">Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαργαρίνη και τον κύβο. Προσθέτουμε το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span><br /><span style="font-size: medium;">Πολτοποιούμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε με τη ζεστή κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε όση τριμμένη γραβιέρα θέλουμε και ανακατεύουμε.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα