Μια σοκολατομπισκοτένια νοστιμιά!

7 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας ετοιμάζει τις καλύτερες συνταγές για γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!


Μερίδες 10

Χρ. Πρ 8΄

Χρ. Ψης 35΄

Υλικά

250 γρ. βούτυρο

400 γρ. ζάχαρη

4 αβγά

2 βανίλιες

2 πρέζες αλάτι

80 γρ. κακάο

125 γρ. αλεύρι

1/2 κ.γ. baking powder

1 συσκευασία μινι μπισκότα σοκολάτας

150 γρ. ψιλικομμένες διάφορες σοκολάτες

Για την επικάλυψη

150 γρ. μαλακό βούτυρο

120 γρ. κακάο

2 κ.σ. μέλι

1 βανίλια

120 γρ. άχνη ζάχαρη

10 σπασμένα μπισκότα σοκολάτας

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ταψί τετράγωνο. Βάζουμε λαδόκολλα. Σε ένα μπόλ Κοσκινίζουμε το κακάο τo αλεύρι, το baking και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο, την ζάχαρη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά προσθέτουμε τα αβγά χτυπώντας με σύρμα. Ρίχνουμε τη βανίλια, τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος προσθέτουμε τα μίνι μπισκότα σοκολάτας και τις σοκολάτες. Αδειάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για 35' περιπου, ώσπου να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού. Για την επικάληψη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης και απλώνουμε στην επιφάνεια. Πασπαλιζουμε με σπασμένα μπισκότα.

Κόβουμε και σερβίρουμε.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ