Ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Το απόγευμα της Παρασκευής (7/2 18:00GR) θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης των πιο ακριβών Χειμερινών -και όχι μόνο- Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της ΡωσίαςΣτο Σότσι της Ρωσίας χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού, αφού μία από τις μεγαλύτερες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Παρασκευής.

Στις 18:00GR θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης των Αγώνων, οι οποίοι είναι οι πιο ακριβοί στη ιστορία της διοργάνωσης. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι Αγώνες θα κοστίσουν στη Ρωσία περισσότερο από όσο κόστισαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, του Πεκίνο και του Λονδίνου.

Στους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς θα λάβουν μέρος 5.500 αθλητές και αθλήτριες από 80 χώρες και θα διαγωνιστούν σε 96 αθλήματα.

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν υπό στενή αστυνομική-στρατιωτική επίβλεψη. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και είναι χαρακτηριστικό πως έχουν κινητοποιηθεί 37.000 αστυνομικοί και δυνάμεις του στρατού, που θα έχουν ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται από έξι αθλητές και σημαιοφόρος της αποστολής είναι η Παναγιώτα Τσακίρη.

Οι έλληνας αθλητές είναι οι εξής: Μασιμιλιάνο Βαλκαρέτζι, Κωνσταντίνος Συκαράς, Σοφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγελής (Δρόμο αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Άλμα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Σχετικά άρθρα