Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας. Όσα πρέπει να ξέρετε

7 Φεβρουαρίου 2014

Μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία  εκκρεμεί περισσότερο  από μια δεκαετία αποτελεί  το Πρωτοβάθμιο Εθνικό  Δίκτυο  Υγείας που θεσμοθετήθηκε  με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Κέντρα Υγείας, πολυιατρεία , ιδιώτες γιατροί και διαγνωστικά κέντρα αποτελούν τον κορμό του Δικτύου, το οποίο θα καλύπτει, τις ανάγκες των ασθενών, για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Στόχος είναι όλες αυτές οι δομές να αποτελέσουν το  φίλτρο των περιστατικών που θα καταλήγουν στα νοσοκομεία.

Στο πλαίσιο αυτό  τα Κέντρα Υγείας  Αστικού Τύπου θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση για να υποδέχονται τα έκτακτα  περιστατικά ,όπως επισημαίνει  ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Δημήτρης Κοντός.

Στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό  Δίκτυο  Υγείας προβλέπεται για κάθε ασθενή οικογενειακός γιατρός ο οποίος θα ενημερώνει τον φάκελο υγείας του ,όπως εξηγεί  ο κ. Κοντός.

Το πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  υπάγεται διοικητικά  στις υγειονομικές περιφέρειες, ενώ ο ΕΟΠΥΥ   θα λειτουργεί  μόνο  ως αγοραστής των υπηρεσιών  για τους ασφαλισμένους του.

Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο η παραπομπή των ασθενών στα νοσοκομεία και στους εξειδικευμένους γιατρούς να γίνεται μόνο με παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό γεγονός που πιθανόν να προκαλέσει προβλήματα, τονίζει ο .  καθηγητής  πολιτικής  της υγείας Κυριάκος Σουλιώτης.

 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
akis3 adTechParam +40574+3163 - adTechUnit 9
Τα παράπονα σε μια σχέση:
Δώστε λίγο χρόνο στη φίλη σας αρχικά να...
Ψυχαναγκασμοί: Όταν φοβόμαστε ότι θα μας κρίνουν οι άλλοι
Απο πολύ μικρή θυμάμαι να πιάνω σε τακτά...
Έρωτας: Γιατί με ελκύουν μεγαλύτερες γυναίκες;
Το τι ελκύει τον καθένα είναι...