Στα άδυτα ενός πρώην ψυχιατρείου από όπου οι ασθενείς δεν επέστρεφαν

7 Φεβρουαρίου 2014

 

Άδεια κρεβάτια, εγκαταλελειμμένα αναπηρικά καρότσια και τοίχοι καλυμμένοι με ένα μυστήριο κώδικα. Πρόκειται για το εγκαταλελειμμένο, πλέον, ψυχιατρικό νοσοκομείο στη Βολτέρα της Ιταλίας, που αποτέλεσε το σπίτι για πάνω από 6.000 ασθενείς, αλλά έκλεισε το 1978 αφότου οι πρακτικές του χαρακτηρίστηκαν βάναυσες.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το νοσοκομείο χαρακτηριζόταν ως «το μέρος δίχως επιστροφή» επειδή οι ασθενείς που στέλνονταν εκεί για να γιατρευτούν, δεν γύριζαν ποτέ στο σπίτι τους. Στους τοίχους του νοσοκομείου είναι ακόμα χαραγμένα σκαλίσματα του Oreste Ferdinand Nannetti, ενός ασθενή ο οποίος βρισκόταν έγκλειστος για πάνω από δέκα χρόνια.

Η 39χρονη φωτογράφος και ερευνήτρια Eleonora Castagnozzi, μπήκε μέσα στο πρώην άσυλο και απαθανάτισε το χώρο. Oπως ανέφερε «όταν μπήκα μέσα, ένιωσα απίστευτη λύπη. Ένιωθα ότι μπορούσα να καταλάβω τους ανθρώπους που ήταν κλεισμένοι εδώ. Πρέπει να ένιωθαν τεράστια απομόνωση».

Το νοσοκομείο δεν είχε καλή φήμη, καθώς εφάρμοζε στους ασθενείς ηλεκτροσόκ, ενώ υπήρχαν σιδερένιες μπάρες σε όλα τα παράθυρα και τρύπες στις πόρτες για να παρακολουθούν τους ασθενείς. Υπάρχουν, μάλιστα, αναφορές ότι οι ασθενείς ήταν δεμένοι στο κρεβάτι με ζουρλομανδύες και πως τα γράμματα από συγγενείς τους, δεν ανοίγονταν ποτέ.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Απιστία: Για ποιους λόγους συμβαίνει και τι δείχνει
Στην περίπτωση της απιστίας, η πρώτη...
Πώς μπορούμε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση;
Γιατί χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας;...
Πρόβλημα στη σχέση: Τι να κάνεις όταν ο άλλος απομακρύνεται;
Δεν επικοινωνούμε με τον σύντροφό μου....