Φτιάξτε μεξικάνικα φαχίτας σε 15'

29 Ιουνίου 2013



Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να αλλάξετε για λίγο τις συνήθειές σας και να φτιάξετε πεντανόστιμα φαχίτας επηρεασμένα από την μεξικάνικη κουζίνα, με κοτόπουλο, λαχανικά και γιαούρτι!



Οι μερίδες που προκύπτουν είναι για 8 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 15' και για το ψήσιμο 7'.

Υλικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο

300 ml μπύρα

 

½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι βρασμένο

 

80 γρ. καλαμπόκι (κονσέρβα ή καταψυγμένο)

 

2 πιπεριές πράσινες

 

1 πιπεριά κόκκινη καυτερή

 

1 πιπεριά πορτοκαλί

 

1 πιπεριά κίτρινη

 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ τριμμένο

 

4  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

 

αλάτι

 


φρεσκοτριμμένο πιπέρι

300 γρ. γιαούρτι

8 τορτίγιες

Διαδικασία

Κόψτε το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια. Έπειτα, κόψτε σε κυβάκια και τις πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη, πορτοκαλί), το κρεμμύδι, το καλαμπόκι και το τζίντζερ. Βάλτε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέστε το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά. Αφήστε τα για 3' μέχρι να πάρουν ελαφρύ ξανθό χρώμα. Σβήστε με μπύρα. Αφήστε για 2' και προσθέτεστε το ρύζι. Ανακατέψτε και αλατοπιπερώστε. Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία ρίχνουμε λίγο λάδι και βάζουμε μια - μια τις τορτίγιες να ζεσταθούν για 2'. Αλείψτε με γιαούρτι την τορτίγια και απλώστε το μείγμα κοτόπουλο. Κλείστε την τορτίγια και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ