Φτιάξτε cheesecake λεμόνι!

2 Ιουλίου 2013



Ο σεφ, Γιώργος Λέκκας σας προτείνει να φτιάξετε ένα ελαφρύ γλυκό για το καλοκαίρι. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 40' και 12' για το ψήσιμο. 

Υλικά

 

 

 

Για την βάση

 

 

 

230 γρ. μπισκότα νταιτζέστιβ

 

120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

 

 

 

Για την κρέμα

 

 

 

700 γρ. τυρί κρέμα

 

190 γρ. ζάχαρη

 

10 γρ. μέλι

 

Ξύσμα από 2 λεμόνια

 

Χυμό από ½ λεμόνι

 

1 βανίλια σκόνη

 

2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό

 

150 γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

 

 

 

Για το γαρνίρισμα

 

 

 

Φέτες γλυκό λεμόνι

 

 

 

Διαδικασία

 

 

 




Για να φτιάξετε τη βάση:  Σε ένα μπλέντερ ρίξτε τα μπισκότα και χτυπήστε μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε τα τριμμένα μπισκότα, το βούτυρο και αναμείξτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος. Σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση βουτυρώστε και στρώστε μια λαδόκολλα. Απλώστε το μείγμα μπισκότο. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 20΄. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 °C, στον αέρα. Βγάλτε τη βάση από το ψυγείο. Τοποθετήστε στο φούρνο στην προτελευταία σχάρα και ψήστε για 12΄ μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα. Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το  να κρυώσει.

 

Για να φτιάξτε την κρέµα: Στον κάδο του µίξερ ρίξτε το τυρί, τη ζάχαρη και χτυπήστε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) σε µέτρια ταχύτητα. Προσθέστε το ξύσµα, τη βανίλια, την κρέµα γάλακτος, το γιαούρτι και το χυµό λάιµ. Χτυπήστε για 2΄µέχρι να οµογενοποιηθούν και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Σκεπάστε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 20'.

 

Για το μοντάρισμα:  Με μια σπάτουλα σιλικόνης απλώστε την κρέµα στην ψημένη βάση μπισκότο. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάλτε την φόρμα και ξεφορμάρετε. Τέλος γαρνίρετε με φέτες γλυκό λεμόνι.  Βουτήξτε σε ζεστό νερό ένα κοφτερό μαχαίρι. Κόψτε και σερβίρετε το σε ωραία πιάτα.

 

 
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ