Pregame: Απόλλων-Ξάνθη

Ο Απόλλωνας υποδέχεται το απόγευμα του Σαββάτου (8/2, 17:15GR) την Skoda Ξάνθη στην Ριζούπολη, σ’ ένα ματς που οι δύο ομάδες ψάχνουν τη νίκη για να… ανασάνουν.Η Ελαφρά Ταξιαρχία βρίσκεται στην 16η θέση με 22 βαθμούς και θέλει πάση θυσία το τρίποντο για να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Μετράει 4 αγώνες χωρίς νίκη, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες στα συγκεκριμένα παιχνίδια, με συνέπεια το τρίποντο επί της Ξάνθης να είναι επιτακτική ανάγκη.

Ο Λόρι Σάντσες θα παρατάξει τους κυανόλευκους με τρία νέα πρόσωπα στην 11άδα, σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Λεβαδειακό.

Ο Βρετανός κόουτς θα επιβραβεύσει τον συμπατριώτη του, Ντάρεν Αμπρόουζ, ο οποίος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στην Λιβαδειά δίνοντάς του φανέλα βασικού αντί του Κόρμπου στην μεσαία γραμμή.

Η ενδεκάδα του Απόλλωνα θα έχει άλλα δύο νέα πρόσωπα. Ο λόγος για την επάνοδο ως ενδεκαδάτου μετά από αρκετό καιρό στο πρωτάθλημα του Αντώνη Πετρόπουλου (παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Πάολο Φαρινόλα) και την επιστροφή μετά από ένα ματς απουσίας ελέω καρτών του Λεωνίδα Αργυρόπουλου (αφήνει εκτός του Χατζηζήση).

Με βάση λοιπόν, τις δοκιμές και τις ασκήσεις τακτικής του Λόρι Σάντσες στην τελευταία προπόνηση, την ενδεκάδα του Απόλλωνα για την αναμέτρηση με την Ξάνθη απαρτίζουν οι: Τζόρβας (κάτω από τα δοκάρια), Αργυρόπουλος – Κανακούδης (δεξί και αριστερό μπακ), Αλβάρεζ – Παντελιάδης (στόπερ), Τσοκάνης – Αμπρόουζ (αμυντικά χαφ), Μίνγκας – Λουσέρο (στις πτέρυγες ως εξτρεμ) και Ντάλμπεργκ – Πετρόπουλος (επιθετικό δίδυμο).

Κανείς δεν περίμενε έτσι όπως έκλεισε η Ξάνθη τον πρώτο γύρο, οτι σήμερα θα μιλούσαμε – εν μέρει- για ένα παιχνίδι που θα καθόριζε τους στόχους της Ξάνθης με φόντο… την ουρά! Οι ομάδες που βρίσκονται πιο χαμηλά στην βαθμολογία δεν απέχουν πλέον παρασάγγας από τους ακρίτες οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα πληρώνουν τις κακές τους εμφανίσεις χάνοντας πολλές θέσεις στην γενική κατάταξη της Λίγκας. Πλέον ένα ακόμα αποτυχημένο αποτέλεσμα σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα θα προσθέσει επιπλέον βαρίδια στην ομάδα του Νίκου Κεχαγιά που σαν νέος τεχνικός καλείται να διαχειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το δεδομένο είναι πώς με την πιθανή πλέον αποχώρηση του Γκαρσία από την Ξάνθη με τον Ουρουγουανό να έχει υποπέσει σε 2 σημαντικά ολισθήματα μέσα σε 3 μέρες, ο Νίκος Κεχαγιάς θα παλέψει με το υπάρχον δυναμικό που στον άξονα του ενώ το καλοκαίρι αποτελούσε την σημαντική γραμμή για την Ξάνθη (Ντε Γκουζμάν, Ντιέ , με αναπληρωματικούς Φλίσκα-Βασιλακάκη και  τους 2 νεαρούς Τσιάρα και Τορομανίδη από πίσω)  πλέον αριθμεί μόλις 3 ποδοσφαιριστές. Φλίσκας-Βασιλακάκης και ο περισσότερο ηγετικός Ντε Γκουζμάν (χωρίς ως τώρα να το έχει αποδείξει) καλούνται  να σηκώσουν το βάρος σε μια θέση που περιλαμβάνει τρεξίματα .

Το παιχνίδι σήμερα είναι πολύ σημαντικό καθώς αν πάρει η Ξάνθη κάτι στην Ριζούπολη αφήνει σε μια μίνι-απόσταση ασφαλείας- τους από κάτω και στόχος πλέον είναι να τελειώνει σύντομα με τις ιστορίες για αγρίους… ώστε να μην μπλέξει σε αυτές και κανείς δεν ξέρει με τι ψυχολογία θα τις διαχειριστεί μετά! Όπερ σημαίνει πώς σήμερα ο Έλληνας τεχνικός θα σφίξει τα λουριά και θα κλείσει τους χώρους απέναντι στον Απόλλωνα, με στόχο να πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην Ριζούπολη.

Όσον αφορά την αποστολή, σε αυτήν έχουν συμπεριληφθεί 18 ποδοσφαιριστές, οι: Τσέμα, Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Χοσέμι, Βάλλας, Γούτας, Ντε Γκούζμαν, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Τριάδης, Μαρίν, Μάνταλος, Κάλβο, Σουάρεζ, Σολτάνι, Σολάρι.

Σχετικά άρθρα