“Πίστα, που μπορεί να σε σκοτώσει αν δεν είσαι συγκεντρωμένος”

Σοβαρός τραυματισμός στην ελεύθερη κατάβαση, ματωμένα πρόσωπα σε "μια πίστα ικανή να σε σκοτώσει" σύμφωνα με έναν από τα φαβορί του Σότσι.

Πενήντα-πέντε σκιέρ ξεκίνησαν να κατεβαίνουν το βουνό στη διαδρομή της ελεύθερης κατάβασης, οι σαράντα-πέντε έφτασαν στον τερματισμό. Δέκα σκιέρ που συμμετείχαν στην τελευταία προπόνηση στο Σότσι είχαν ατυχήματα.

Για έναν εξ αυτών, τον Μπρις Ροζέ οι Ολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν πριν καν προλάβει να αγωνιστεί. Ήταν ο τρίτος που ξεκίνησε και τραυματίστηκε στο δεξί γόνατο, υπέστη ρήξη χιαστών και έσπασε ένα κόκκαλο σύμφωνα με τον προπονητή της γαλλικής ομάδας.

Ο πρώτος που αποπειράθηκε να ολοκληρώσει τη διαδρομή στο Ρόζα Κούτορ ήταν ο Σλοβένος Ροκ Πέρκο. Όταν έχασε τον έλεγχο, έχασε τα σκι του και προσγειώθηκε ανώμαλα. Χτύπησε στη μύτη και άφησε χιόνι στον πάγο.

Ο ταχύτερος σκιέρ στην τρίτη και τελευταία επίσημη προπόνηση, ο Αμερικανός Μπόντι Μίλερ παρακολούθησε με τρόμο τον συμπατριώτη του, Μάρκο Σάλιβαν να χάνει τον έλεγχο. "Αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και δεν προσέχεις, αυτή η διαδρομή μπορεί να σε σκοτώσει".

Τα άλματα μπορεί να φτάσουν και τα 80 μέτρα σε μια επικίνδυνη, αλλά συνάμα εκπληκτική διαδρομή ελεύθερης κατάβασης. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα σημαντικότερα αγωνίσματα στο ολυμπιακό πρόγραμμα.

Σχετικά άρθρα