Σπανούλης: Το άξιζε 100% ο Πάρκερ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην ανάδειξη του σε δεύτερο καλύτερο ευρωπαίο παίκτη πίσω από τον Τόνι Πάρκερ, τονίζοντας ότι ο γάλλος γκαρντ των Σαν Αντόνιο Σπερς άξιζε 100% τον τίτλο του κορυφαίου.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπανούλη στο eurohoops.net:
"Συγχαρητήρια στον Τόνι Πάρκερ για τον τίτλο του καλύτερου ευρωπαίου. Τον άξιζε 100% και χάρηκα πολύ για αυτόν. Εκανε μια καταπληκτική σεζόν τόσο στο ΝΒΑ, όσο και με την εθνική του ομάδα.

Για πολλά χρόνια είναι κορυφαίος στο τοπ επίπεδο και η διάρκεια είναι που χαρακτηρίζει την κλάση ενός αθλητή.

Στους τελικούς του ΝΒΑ παρότι ήταν σούπερ δεν κατάφερε να το συνδυάσει με τον τίτλο, αλλά αυτό που τόσο ήθελε έγινε στη Σλοβενία.

Ο Τόνι πάλευε πολλά χρόνια για να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο με την εθνική Γαλλίας και δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

Τα κατάφερε τώρα άξια, το χάρηκε και ο τίτλος του καλύτερου ευρωπαίου είναι μια διάκριση που την άξιζε στον μέγιστο βαθμό.

Για ένα παίκτη που έχει κερδίσει πρωταθλήματα και πολλές ατομικές διακρίσεις στο ΝΒΑ δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο.

Το να σε επιλέγουν πιο πάνω από ευρωπαίους που διακρίνονται στις ΗΠΑ και από παίκτες που έκαναν την περσινή σεζόν του Μαρκ Γκασόλ στο ΝΒΑ -αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός στη λίγκα- δείχνει πως κοιτάζουν το άθλημα συνολικά και κατανοούν τον βαθμό δυσκολίας του να πετύχεις μεγάλα πράγματα στην Ευρώπη, όπως και το ότι εκτιμούν το μπάσκετ που παίζεται εδώ.

Είναι ικανοποιητικό, δίκαιο και αποτελεί μια ακόμα απόδειξη πως και το μπάσκετ είναι στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης.

Οχι, δεν το βλέπω ως προσωπική δικαίωση για την επιλογή να επιστρέψω στην Ευρώπη.

Ετσι κι αλλιώς αυτό ήταν που ένιωθα ότι θέλω να κάνω και δεν είμαι άνθρωπος που μετανιώνω για τις αποφάσεις μου, αντίθετα παλεύω καθημερινά για να τις στηρίξω.

Αυτό που νιώθω είναι πως η διάκριση αφορά τον Ολυμπιακό και αποτελεί σίγουρα αποτέλεσμα της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται στην ομάδα και της κατάκτησης της δεύτερης συνεχόμενης Euroleague.

Ηταν κάτι πραγματικά δύσκολο να συμβεί ξανά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου, τον οργανισμό του Ολυμπιακού που όλοι μαζί φτάσαμε ως εδώ.

Αυτή η διάκριση ανήκει στην ομάδα μου και όχι προσωπικά στον Βασίλη. Εύχομαι να έχουμε υγεία, γιατί είναι το σημαντικότερο. Το κίνητρο είναι πάντα μεγάλο και το νιώθω κάθε πρωί που ξυπνάω.

Στο εξωτερικό υπάρχει πολύ μεγάλος σεβασμός για το ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα.

Να σεβόμαστε κι εμείς τους εαυτούς μας και να μην ξεχνάμε ποτέ πως μιλάμε για αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι θέαμα, χαρές, λύπες και πολιτισμός".

Σχετικά άρθρα