Διαμαντάκος λαμπρός τον οδηγεί

Με γκολ του Δημήτρη Διαμαντάκου στο 44′ ο Εργοτέλης κέρδισε στο ντέρμπι της Κρήτης με 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά για την 24η αγωνιστική
Μπορεί να είχε κολλήσει για δέκα ολόκληρες αγωνιστικές, αλλά από τη στιγμή, που ανέλαβε ο Μαρίνος Ουζουνίδης και πολύ περισσότερο από την στιγμή, που εκτόξευσε την απόδοσή του ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο Εργοτέλης βαδίζει εκ του ασφαλούς. Ο νεαρός επιθετικός απέδειξε για τρίτο σερί ματς πως είναι… on fire και οδήγησε τον Εργοτέλη σε τρίτη διαδοχική επιτυχία, αυτή τη φορά σε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πλατανιά. Με τους εννιά αυτούς βαθμούς η ομάδα του Ουζουνίδη ξέφυγε οκτώ βαθμούς από τα μπαράζ και σκαρφάλωσε στην 8η θέση με 30 βαθμούς. Το συγκρότημα του Αναστόπουλου από την άλλη ηττήθηκε δεύτερη σερί φορά και παραμένει στις επικίνδυνες θέσεις.

Πιο δυνατά στον αγώνα μπήκε ο Πλατανιάς, που μόλις στο 10ο λεπτό βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα γκολ, όταν ο Κάταϊ ξέφυγε από τον Τζανακάκη, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ. Η δεύτερη απειλή για την εστία του Σέρβου ήρθε στο 24′, με τον Φαΐσκα να παίρνει την κεφαλιά από κόρνερ του Μενδρινού, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 35ο λεπτό, με τον Μπαντιμπανγκά, που αστόχησε. Τελικά το γκολ ήρθε για τους Ηρακλειώτες, όταν στο 44′ ο Διαμαντάκος κατέβασε εξαιρετικά μία δύσκολη μπαλιά, απέφυγε με ωραία κίνηση τον Γιαχιά και με διαγώνιο αριστερό σουτ νίκησε τον Γιωργαλλίδη για το 0-1.

Ο νεαρός επιθετικός θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, και συγκεκριμένα στο 54′, όταν πήρε ωραία πάσα από τον Κούμπικ, αλλά απέναντι από τον Γιωργαλλίδη σούταρε ψηλά, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για το 0-2. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους από το 65′ και μετά, με τον Τόρες αρχικά να μην μπορεί να νικήσει από κοντά τον Στόικοβιτς.

Στο 72′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά, όταν ο Σιαλμάς πλάσαρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, αλλά και πάλι ο Σέρβος ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στις καθυστερήσεις, σε αντεπίθεση του Εργοτέλη, τέσσερις παίκτες βγήκαν απέναντι σε έναν, αλλά κατάφεραν με τον Χαντί να αστοχήσουν, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Στόικοβιτς απέκρουσε και πάλι την εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη.

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Ίνκουμ, Φαΐσκα, Φερνάντες (61′ Δημήτρης), Γιαχιά, Αγκιλέρα, Καζναφέρης (46′ Σιαλμάς), Μενδρινός, Κάταϊ (60′ Μπέλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες

Εργοτέλης (Ουζουνίδης): Στόικοβιτς, Τζανακάκης, Μεχία, Σαρρής (82′ Γιοβάνοβιτς), Πίτσος (75′ Αζίζ), Ιμπραΐμ, Χαντί, Κοζορώνης, Μπαντιμπανγκά, Κούμπικ, Διαμαντάκος (64′ Μονακέλο)

Σχετικά άρθρα