Με ανατροπή η Νάπολι, 3-1 την Μίλαν

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 7′, η Νάπολι έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1 της Μίλαν στο Stadio San Paolo, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Serie A.Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο ξεκίνημα, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν στο 7′ να ανοίξουν το σκορ.

Μετά από γρήγορη αντεπίθεση, ο Τααράμπτ νίκησε τον Ρέινα με πλασέ έξω από την περιοχή και έκανε το 1-0, στο ντεμπούτο του με την Μίλαν.

Παρά το σοκ του 0-1, η Νάπολι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού και στο 11′ κατάφερε να απαντήσει. Ο Ινλέρ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ντε Γιόνγκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αμπιάτι, για το 1-1.

Η ομάδα του Μπενίτεθ αύξησε κι άλλο την πίεση της στην συνέχεια και στο 41’… άγγιξε την ανατροπή, όταν το πλασέ του Μάτζιο από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, σταμάτησε στο δοκάρι του Αμπιάτι.

Ενα λεπτό μετά, οι παρτενοπέι έχασαν άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, όταν μετά από σέντρα του Μέρτενς, ο Ινσίνιε πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο μέρος και τελικά κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή στο 56′, όταν μετά από σέντρα του Ινλέρ, ο Ιγκουαϊν νίκησε με κοντινή κεφαλιά τον Αμπιάτι και έκανε το 2-1.

Μετά το 60′, η ομάδα του Ζέεντορφ ανέβασε την απόδοση της και προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, αλλά οι προσπάθειες των Εσιέν, Τααράμπτ, Μπαλοτέλι και Πατσίνι δεν βρήκαν στόχο.

Αυτό που δεν μπόρεσαν οι ροσονέρι, το κατάφεραν οι ατζούρι στο 82′, "κλειδώνοντας" παράλληλα το τρίποντο.

Ο Χάμσικ βρήκε ωραία τον Καγεχόν, ο ισπανός έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ιγκουαϊν δεν δυσκολεύτηκε σε κενό τέρμα να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να γράψει το τελικό 3-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:
Σάββατο (8/2)
Φιορεντίνα – Αταλάντα 2-0 (16′ Ιλιτσιτς, 86′ Βόλσκι)
Ουντινέζε – Κιέβο Βερόνα 3-0 (56′ Ντι Νατάλε, 74′ Φερνάντες, 86′ Μπαντού)
Νάπολι – Μίλαν 3-1 (11′ Ινλέρ, 56′, 82′ Ιγκουαϊν – 7′ Τααράμπτ)

Κυριακή (9/2)
13:30 Τορίνο – Μπολόνια    
16:00 Σαμπντόρια – Κάλιαρι    
16:00 Πάρμα – Κατάνια    
16:00 Λιβόρνο – Τζένοα    
16:00 Ελλάς Βερόνα – Γιουβέντους    
16:00 Λάτσιο – Ρόμα    
21:45 Ιντερ – Σασουόλο

Σχετικά άρθρα