“Κατσούρη ζεις…”

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (9/2) από τη μοιραία ημέρα, όταν ο Παναγιώτης Κατσούρης "έφυγε" από τη ζωή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του ΠΑΟΚ, αλλά και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού.Τα ξημερώματα τις 9ης Φεβρουαρίου του 1998 και ενώ επέστρεφε από αγώνα σε γήπεδο 5×5, έχασε, σύμφωνα με την Τροχαία, λόγω υπερβολικής ταχύτητας τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πριν την ταφή του η σορός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Kοιμητήριο Aναστάσεως.

Στη μνήμη του κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μπροστά στη Θύρα 1 όπου κάθε χρόνο τη μέρα του θανάτου του κατατίθενται στεφάνια. Το 2009 η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ετήσιου τουρνουά ποδοσφαίρου στη μνήμη του,το οποίο θα φέρει το όνομά του.

Στο ρόστερ της περιόδου 1997-98 ο Παναγιώτης Κατσούρης είχε δηλωθεί και αγωνιζόταν με τον αριθμό 17. Από τότε αποφασίστηκε κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ να μην έχει τη φανέλα με αυτό το νούμερο.

Εκανε ντεμπούτο με τον Δικέφαλο σε αγώνα με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (8 Σεπτεμβρίου 1996), ενώ η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1998 εναντίον τoυ ΟΦΗ.

Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της Νάουσας πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική την περίοδο 1993/94 και μετά από δύο χρόνια στη Β’ Εθνική μεταγράφηκε στον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 1996 με προπονητή αρχικά τον Γκίντερ Μπένγκστον και στη συνέχεια τον Άγγελο Αναστασιάδη και συμπαίκτες ποδοσφαιριστές όπως οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Πάρις Ζουμπούλης, Αλέξης Αλεξίου, Γιώργος Τουρσουνίδης και Ζήσης Βρύζας.

Σχετικά άρθρα