Αναστάσιος Σταλίκας

20 Δεκεμβρίου 2012

Stalikas.anastasios@gmail.com

Ο κ. Αναστάσιος Σταλίκας είναι καθηγητής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών  Επιστημών.  Είναι ενεργός ερευνητής στον τομέα των θετικών συναισθημάτων και της θετικής ψυχολογίας και συγγραφέας άρθρων και επιστημονικών βιβλίων. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στον τομέα της κλινικής και συμβουλευτικής ψυχολογίας, καθώς και στην κατασκευή ψυχομετρικών εργαλείων και τη μεθοδολογία της έρευνας. Η  έρευνα του εστιάζεται κυρίως στη ψυχοθεραπευτική συμμαχία, την ψυχολογική ανθεκτικότητα, τα θετικά συναισθήματα και την ψυχολογική ευεξία.

Ο κ. Σταλίκας πραγματοποίησε τις διδακτορικές του σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα. Δίδαξε ως επίκουρος και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο McGill, στο Μόντρεαλ, και διεύθυνε την Ψυχοεκπαιδευτική και Συμβουλευτική Κλινική του ίδιου Πανεπιστημίου. Σήμερα διδάσκει ως καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη μεταβλητών που συνδέονται με την ψυχοθεραπευτική διαδικασία και ιδιαίτερα με τον ρόλο των συναισθημάτων. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής πολλών έγκυρων επιστημονικών περιοδικών και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Είναι ιδρυτικό μέλος και εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, Η Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. είναι πρωτοπόρος αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που προωθεί τη Θετική Ψυχολογία στην Ελλάδα (www.positiveemotions.gr). Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας, μιας πρωτοπόρας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που προωθεί τη Θετική Ψυχολογία στην Ελλάδα.


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΔΗΜΗ***** ****
11:16 Παρασκευή 27/12/2013
Καλημέρα και χρόνια πολλά Έχω μία κόρη 12 ετών και είμαι διαζευγμένη Ήθελα να ρωτήσω το εξής η κόρη μου κοιμάται ακόμη μαζί μου Εμένα δε μ ενοχλεί απλώς ήθελα να γνωρίζω εαν αυτο της κάνει κακό Ευχαριστώ και καλή χρονια
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ