Παναγόπουλος: Τελικός με Αρη!

"Τελικό" για την ομάδα του χαρακτήρισε την αυριανή αναμέτρηση κόντρα στον Άρη (10/2, 19.30GR) ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Πανιωνίου στη NOVA:

Για τον αγώνα με τον Άρη: «Σίγουρα για εμάς θα είναι ένας τελικός. Το θετικό που κρατάμε από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είναι ότι τα παιδιά έδειξαν διάθεση, ομαδικότητα και ένα πνεύμα αλληλεγγύης, το οποίο είναι και αυτό που μας κρατάει μέσα στην ομάδα. Ένα παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό δεν μπορείς να περιμένεις πολλά, αλλά δείξαμε πως με θέληση και ακολουθώντας πιστά το πλάνο μας μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτι κάθε αντίπαλο. Επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι της Δευτέρας και ξαναλέω πως για εμάς είναι ένας τελικός. Καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που πραγματικά της αξίζει».
Για το πώς περιμένει τον αγώνα με τον Άρη: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το "Κλεάνθης Βικελίδης" είναι μια ‘καυτή’ έδρα, ο κόσμος του Άρη βρίσκεται δίπλα στην ομάδα. Ο Άρης προέρχεται από πολλά παιχνίδια δίχως νίκη. Νομίζω πως και οι ίδιοι οι παίκτες του Άρη έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα της δικής τους κατάστασης. Θα είναι ένα παιχνίδι που θα κριθεί όχι μόνο σε τακτικά κομμάτια, αλλά πλέον και στον ανθρώπινο παράγοντα. Ποιος θα δείξει πιο ισχυρός και πιο δυνατός και μιλάω για θέληση, πάθος, ψυχή και δύναμη».
Για τη δήλωση του Μπούζα ότι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ήττα από τον Εργοτέλη είναι οι παίκτες: «Όλοι φταίμε. Και εγώ σαν προπονητής είμαι ο πρώτος που φταίει και δεν το λέω έτσι απλά για να το πω. Ουσιαστικά όταν καλείσαι να διαχειριστείς συνθήκες ενός συγκεκριμένου αγώνα είσαι εσύ ο πρώτος σαν προπονητής που πρέπει να καθοδηγείς την ομάδα όπως πρέπει. Αυτό που διέγνωσα και με στεναχώρησε είναι ότι δεν υπήρξε καθαρό μυαλό και αυτοσυγκέντρωση. Το να ρίχνουμε ευθύνες και να προσπαθούμε να βλέπουμε μόνο το κακό είναι το πιο εύκολο και δυστυχώς αυτό επικρατεί. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε το θετικό και το καλό. Και το καλό για όλους εμάς είναι το καλό του Πανιωνίου. Ο Πανιώνιος είναι πάνω απ’ όλους μας, πάνω από κάθε πρόσωπο και το έχουν αντιληφθεί όλοι οι ποδοσφαιριστές».
Για την προσπάθεια διατήρησης της ενότητας εντός των αποδυτηρίων: «Το πρόβλημα και η δυσκολία που αντιμετωπίζουμε είμαστε εμείς οι ίδιοι που καλούμαστε να το λύσουμε μόνοι μας. Η συζήτηση δεν γίνεται έτσι απλά για να γίνει και να κουβεντιάσουμε να περάσει η ώρα. Η καλύτερη οικογένεια πρέπει να κάθεται στο τραπέζι και να συζητάει, να έρθει αντιμέτωπη με το πρόβλημα, να το κοιτάξει στα μάτια και να του δώσει μία λύση. Αυτό είναι που μας έχει κρατήσει, αυτό είναι που μας κρατάει παρότι έχουν έρθει τρία συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, εγώ δεν διακρίνω ούτε αδιαφορία, το αντίθετο θα έλεγα. Βλέπω όρεξη και θέληση και το κέρδος μας από αυτές τις συζητήσεις ουσιαστικά είναι να αντιληφθούμε ότι η αλληλεγγύη είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να βγάλουμε την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση. Και όταν λέω δύσκολη δεν μιλάω ότι βρίσκονται πολλές ομάδες κοντά μας ή μαζί μας σε μια επικίνδυνη ζώνη, βαθμολογικά εννοώ. Μιλάω για μια ομάδα που κάθε Κυριακή παίζει με το μαχαίρι στο λαιμό, με αρνητική αύρα και νομίζω πως δεν το αξίζουμε τουλάχιστον εμείς που είμαστε μέσα στον σύλλογο αυτή τη στιγμή».
Για την πίεση που υπάρχει στον Άρη για την πρώτη εντός έδρας νίκη του: «Είναι ξεκάθαρο πως αν ακολουθήσουμε το τακτικό πλάνο μας, υπάρχει καθαρό μυαλό και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό μέχρι το 90ο νομίζω πως είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να κερδίσουμε εμείς και να φύγουμε από τη Θεσσαλονίκη με τους τρεις βαθμούς».

Σχετικά άρθρα