Αναστασίου: Ηταν θέμα εγωισμού

Ο Γιάννης Αναστασίου τόνισε πως ήταν θέμα εγωισμού για τον Παναθηναϊκό να νικήσει και να δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του σ’ ένα ντέρμπι απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ συμπλήρωσε ότι δε υπήρχε περίπτωση να χαθεί το τρίποντο σε αυτό το παιχνίδι…Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:
Για την επικράτηση και την απόδοση του Παναθηναϊκού: "Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα και το κάναμε να φαίνεται πολύ εύκολο. Με την απόδοσή μας δείξαμε ποιος το ήθελε πιο πολύ, ποιος ήταν ο καλύτερος. Ξέραμε τι θέλαμε και ήταν θέμα εγωισμού να μπορούμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Για εμάς είναι σημαντικό να γινόμαστε καλύτεροι. Και τη Τετάρτη και σήμερα, με δύο αντιπάλους που θα έχουμε στα πλέι-οφ, δείξαμε τι μπορούμε αν και στη Τρίπολη μας έλειπε η τελική. Σήμερα είπαμε θα πεθάνουμε στο γήπεδο. Το πιστεύαμε και το δείξαμε".
Για το αν έπρεπε να κάνει αρνητικά αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός για να βγάλει εγωισμό: "Εμείς σε κάθε παιχνίδι έχουμε στόχο να βελτιωνόμαστε και να νικάμε. Σε αυτά τα 24 ματς το έχουμε δείξει. Είμαστε νέα ομάδα και στερούμαστε εμπειρίας μερικές φορές. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να το βγάλουμε. Αν ασχοληθούμε με την διαιτησία θα πρέπει να πούμε πολλά ματς που επηρέασε και εμάς η διαιτησία, αλλά σήμερα μιλήσαμε στο γήπεδο. Το καλό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες. Όλοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στο σκοράρισμα. Δεν σκοράρουμε με το ρυθμό που θέλουμε από τις στημένες φάσεις, αλλά βελτιωνόμαστε".
Για το αν αυτό το ματς είναι οδηγός για τη συνέχεια: "Σήμερα ήταν το όνομα του αντιπάλου που κάνει πιο μεγάλη τη νίκη. Και με τον Αστέρα εδώ ήταν καλή νίκη, αλλά στα άλλα μεγάλα ματς στη Λεωφόρο παίξαμε καλά χωρίς να έρθει η νίκη".
Για το τι είπε στο ημίχρονο και ήρθε αμέσως το γκολ: "Σήμερα δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε αυτό το παιχνίδι και το είχαμε πει με τα παιδιά. Δεν χρειαζόταν να πούμε πολλά. Φάνηκε ποιος το ήθελε και περιμέναμε να κερδίσουμε".
Για τη χρησιμοποίηση του Πέτριτς και την επάνοδο του Μέντες: "Προπονείται, δεν έχει φτάσει στο στο μάξιμουμ του, αλλά θα δούμε πως θα προπονηθεί στη διάρκεια της εβδομάδας και ίσως τον πάρουμε στην αποστολή με τον Βόλο. Ο Μέντες θέλει προσοχή, γιατί έχει ένα οίδημα στο δικέφαλο και τον θέλουμε στη συνέχεια γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια και είναι σημαντικός παίκτης".
Για το αν φάνηκε τόσο κακός ο ΠΑΟΚ εξαιτιας της απόδοσης του Παναθηναϊκού: "Ήταν στο χέρι μας να δείξουμε ποια είναι καλύτερη ομάδα και αυτό είπα στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι. Αναλύσαμε το ματς και τα παιδιά ανταποκριθήκαν με το παραπάνω".

Σχετικά άρθρα