Παναθηναϊκός ελπίδας…

Ο Παναθηναϊκός δεν άλλαξε τίποτα, όσον αφορά τη φιλοσοφία και το αγωνιστικό του πλάνο, σε σχέση με τα παιχνίδια απέναντι σε ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Το γεγονός όμως ότι η καλή εμφάνιση αυτή τη φορά συνοδεύτηκε και από θετικό αποτέλεσμα, αφήνει ελπίδες για το άμεσο μέλλον της ομάδας…Βλέποντας κάποιος τον Γιάννη Αναστασίου αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ, μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί την ένταση με την οποία έζησε το παιχνίδι και ένα ανάθεμα, που πήγαζε από τα προηγούμενα παιχνίδια με ΟΦΗ και Αστέρα. Σε αυτά τα ματς, κυρίως σε αυτό της Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός έπαιξε στρωτό και σωστό ποδόσφαιρο, ήταν καλύτερος του αντιπάλου του και το πλήρωσε με ένα γκολ από λάθος στην άμυνα και κόντρα στη ροή του αγώνα. Φυσικά και το αποτέλεσμα μετράει στο ποδόσφαιρο και αυτός ήταν ο λόγος της απογοήτευσης, δεδομένου ότι από αυτά τα δύο παιχνίδια πήρε μόλις ένα βαθμό.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, ο Αναστασίου πήρε την ταυτότητα του Στέφενς. "Μπλόκαρε" τα ατού του Δικεφάλου και ο Παναθηναϊκός έκανε το παιχνίδι του. Μάλιστα, τα… φαντάσματα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από τη Λεωφόρο, βλέποντας την απόλυτη κυριαρχία των παικτών του να μην καρποφορεί στο πρώτο ημίχρονο. Τελικά τα έδιωξαν οι Τριανταφυλλόπουλος και Νάνο. Με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 2-0, τον ΠΑΟΚ να παίζει με 10 παίκτες και να μην έχει μπει ποτέ σε ρυθμό αγώνα, όλα έμοιαζαν τελειωμένα. Η ανακούφιση του Αναστασίου, που είδε επιτέλους τους κόπους της ομάδας του (και του ίδιου) να πιάνουν τόπο, αποτυπώνει τη χαρά που έφερε η ένταση με την οποία έζησε το παιχνίδι.

Το ποδόσφαιρο κατοχής και κυριαρχίας που έπαιξε ο Παναθηναϊκός είναι ταυτόσημο με τη φιλοσοφία που θέλει να εμφυσήσει στους παίκτες του ο Αναστασίου. Οταν δε αυτό συνοδεύεται και από νίκες, τότε υπάρχει ελπίδα… Η κατάκτηση του τίτλου για τον φετινό Παναθηναϊκό δεν ήταν ποτέ στόχος, κι ούτε μπορεί να γίνει τώρα. Ομως, ο χαρακτήρας που χτίζει σιγά σιγά η ομάδα μπορεί να την οδηγήσει ψηλά, δεδομένων των συνθηκών. Αλλωστε, πέρα από το Κύπελλο, ο μεγάλος στόχος του τριφυλλιού είναι η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League, μέσω των πλέι οφ.

Και η ελπίδα θα υπάρχει, όσο υπάρχει δρόμος…

Σχετικά άρθρα