Κασπάροβ: "Χίτλερ στο Βερολίνο, Πούτιν στο Σότσι"

10 Φεβρουαρίου 2014

Επίθεση εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά ο Γκάρι Κασπάροβ εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι παρομοιάζει τον Ρώσο Πρόεδρο με τον Χίτλερ.

«Όποιος το θεωρεί υπερβολή, ξεχνά ένα σημαντικό παράγοντα. Και ο Χίτλερ το 1936 θεωρούνταν έναν σεβαστός και νόμιμος πολιτικός» είπε ο Κασπάροβ στην Guardian και πρόσθεσε:

«Η Μόσχα το 1980, το Πεκίνο το 2008, ήταν Ολυμπιακοί αγώνες απολυταρχικών συστημάτων που ήθελαν να κάνουν προπαγάνδα για τη χώρα και τους κυβερνώντες. Η διοργάνωση του Σότσι, όπως κι εκείνη του Βερολίνου το 1936, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι Ολυμπιακοί αγώνες που περιστρέφονται γύρω από ένα και μόνο πρόσωπο. Στο Βερολίνο ήταν ο Χίτλερ, στο Σότσι ο Πούτιν. Είναι θέμα προσωπολατρίας» είπε ο σκακιστής.

Ο Κασπάροβ όμως προειδοποίησε ότι αυτή η τακτική μπορεί να «έπιασε» το 1936, αλλά δεν θα γίνει το ίδιο τη σημερινή εποχή. «Φοβάμαι πως θα είναι μία καταστροφή. Το μόνο που εύχομαι είναι να μην πάθουν κάτι οι αθλητές. Εγκαταστάσεις, ξενοδοχεία δεν ήταν έτοιμα όταν ήρθαν οι ομάδες. Ο Πούτιν πρέπει να είναι σοκαρισμένος αυτή τη στιγμή. Η προπαγάνδα δεν είναι τόσο εύκολη όσο ήταν το 1936» κατέληξε ο Ρώσος.

 

Πηγή: www.enikos.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ