Κλούνεϊ : Η Βρετανία πρέπει να χάσει τα μάρμαρά της

10 Φεβρουαρίου 2014

Με ένα άκρως προκλητικό δημοσίευμα στο οποίο ο δημοσιογράφος Ιαν Τζόνσον χαρακτηρίζει τα μάρμαρα του Παρθενώνα «δικά μας» (σ.σ. της Βρετανίας), απαντά ο Independent στην άποψη που εξέφρασε δημοσίως ο δημοφιλής ηθοποιός Τζόρτζ Κλούνεϊ, περί επιστροφής των μαρμάρων στην Ελλάδα.

Στο άρθρο με τίτλο «Ο Τζορτζ Κλούνεϊ πιστεύει ότι η Βρετανία θα έπρεπε να χάσει τα μάρμαρά της» ο Τζόνσον αναφέρει ότι «κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Ελγιν πήρε τα μάρμαρα από τον Παρθενώνα χωρίς άδεια», παραθέτοντας στο σχόλιο του ηθοποιού: «Ίσως δεν θα ήταν κακό να επιστρέφονταν. Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα. Πιστεύω ότι θα ήταν ένα πολύ δίκαιο και πολύ ωραίο πράγμα. Ναι, νομίζω ότι είναι αυτό που πρέπει να κάνει (η Βρετανία)».

Στο δημοσίευμα, μάλιστα, δηλώσεις κάνει και ο επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, Τζον Γουιτινγκέιλ, ο οποίος ουσιαστικά υποστηρίζει ότι ο ηθοποιός δεν ξέρει τι λέει.«Είμαι θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά σέβομαι το γεγονός ότι πιθανώς δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα που έχει η Βρετανία για αυτά. Είναι Αμερικανός. Υποθέτω ότι δεν ξέρει γιατί η Βρετανία απέκτησε τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Υπάρχει η ισχυρή άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στη Μ. Βρετανία» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γουιτινγκέιλ.Πηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...