Μπισκότα αμυγδάλου γεμιστά με κρέμα σοκολάτα

10 Φεβρουαρίου 2014

 

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας ετοιμάζει τις καλύτερες συνταγές για γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

 



Μερίδες 20

Χρ. Πρ 10΄

Χρ. Ψης 7΄


Υλικά

Για τα μπισκότα:

1/2 φλ. αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)

1½ φλ. ζάχαρη άχνη

3 κ.σ. κακάο σκόνη άγλυκο

3 ασπράδια

1 πρέζα αλάτι

2 κ.γλ. ζάχαρη

Για την κρέμα σοκολάτας:

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%

2 κ.γλ. κακάο σκόνη άγλυκο, κοσκινισμένο

120 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

1/2 πλάκα βούτυρο (125 γραμμ.) σε θερμοκρασία δωματίου


Εκτέλεση

Για τα μπισκότα: Σε μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα, 1 φλ. ζάχαρη άχνη να γίνουν

σκόνη. Προσθέτουμε το κακάο, την υπόλοιπη άχνη και χτυπάμε για 2΄.

Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια, το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να

σχηματιστούν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε 2 κ.γλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα

για λίγα λεπτά μέχρι γυαλίσει η μαρέγκα. Ρίχνουμε σταδιακά το μείγμα αμυγδάλου

και διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες.

Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε μικρά μπισκότα το ένα μακριά από το άλλο

γιατί φουσκώνουν. Ψήνουμε γύρω στα 7΄ μέχρι να σκάσουν λίγο στην επιφάνεια,

αλλά όταν τα πιέζουμε να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο. Αφήνουμε τα μπισκοτάκια

να κρυώσουν.

Για την κρέμα: Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα. Αφήνουμε να έρθει

σε σημείο βρασμού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο

και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και

ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία

δωματίου και το παγώνουμε για 30΄. Κολλάμε ανά δύο μπισκότα-σάντουιτς με κρέμα

σοκολάτας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ