Ιδανικό ντεμπούτο Ντουντού και τρίποντο χρυσάφι

Με γκολ του Ντουντού ο ΟΦΗ κέρδισε 1-0 τον Πανθρακικό στο Γεντί Κουλέ για την 24η αγωνιστική της Super League
Ιδανικότερο ντεμπούτο δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Ο Ντουντού Σεαρένσε επανεμφανίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα και είκοσι δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς σκόραρε με την πρώτη του επαφή με την μπάλα, χαρίζοντας ένα πολύτιμο τρίποντο στους κρητικούς. Η ομάδα του Σα Πίντο επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρία παιχνίδια, κέρδισε στο Γεντί Κουλέ για πρώτη φορά μέσα στο 2014 και δημιούργησε διαφορά ασφαλείας από τα μπαράζ (8 βαθμούς). Οι κρητικοί ήταν καλύτεροι, αλλά έπεφταν πάνω στον νεαρό Αθανασιάδη, που συνεχίζει να πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, μέχρι να τον νικήσει ο βραζιλιάνος μέσος στο 61′. Ο Πανθρακικός παρέμεινε στους 34 βαθμούς και έχασε μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει τον Αστέρα για να διεκδικήσει είσοδο στην πεντάδα.

Ο ΟΦΗ κέρδισε από την αρχή το χώρο της μεσαίας γραμμής, επιβλήθηκε του Πανθρακικού και δημιούργησε τις ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ο Αθανασιάδης όμως ήταν σε καλή μέρα και σταμάτησε σε αρκετές περιπτώσεις τους γηπεδούχους. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων επενέβη αποτελεσματικά στις προσπάθειες των Μιλιάζες (8′), Παπάζογλου (27′) και Ζε Εντουάρντο (31′), ενώ στην λάθος έξοδο του στο 33′, ο Παπαγεωργίου διόρθωσε την κατάσταση.

Ο Πανθρακικός είχε ένα διάστημα στα μέσα του ημιχρόνου που ισορρόπησε το ματς, δίχως όμως να φανεί απειλητικός. Στο 15′ ο Μπεν Σαμπάτ έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Φερνάντες μπλόκαρε, ενώ στο 44′ ο Χασομέρης με σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του ΟΦΗ.

Με τους Σίσιτς και Τριανταφύλλου νέα πρόσωπα από τις αρχές της επανάληψης, η εικόνα δεν ήταν πολύ διαφορετική. Ο Αθανασιάδης πιστοποίησε την ετοιμότητα του σε μια ακόμη φάση, αυτή του 54′, όταν απέκρουσε την οβίδα του Ζε Εντουάρντο από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 61ο πρώτο λεπτό ο Ντουντού Σεαρένσε έκανε την επανεμφάνιση του στα ελληνικά γήπεδα, με ένα μάλλον ονειρικό τρόπο.

Ο Βραζιλιάνος μέσος είχε δεν είχε 15” στο ματς, όταν με δεξί βολέ από το ημικύκλιο της περιοχής νίκησε -τον άτρωτο μέχρι εκείνη την στιγμή- Αθανασιάδη, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον ΟΦΗ. Επί της ουσίας ο Πανθρακικός δεν βρήκε ποτέ μια οργανωμένη αντίδραση στο γκολ του Βραζιλιάνου και ο ΟΦΗ διατήρησε το προβάδισμά του, κατακτώντας ένα πολύτιμο τρίποντο, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζορό, Τριποτσέρης, Μπούρμπος, Μακρής, Κάλαϊτζιτς (61′ Ντουντού), Κουτσιανικούλης (46′ Σίσιτς), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (84′ Στάθης), Παπάζογλου.

Πανθρακικός (Άκης Μάντζιος): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Εμπό, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Καθάριος, Λαδάκης (50′ Τριανταφύλλου), Μπεν Σαμπάτ (79′ Μολίνα), Χασομέρης, Ιγκόρ.

Σχετικά άρθρα