“Ο Θεός και ο… Διαμαντίδης”

Για την ιδιαίτερη σχέση του με το Θεό μίλησε ο MVP του 39ου τελικού Κυπέλλου μπάσκετ, Ραμέλ Κάρι, ο οποίος χαρακτήρισε φυσικό ηγέτη του Παναθηναϊκού τον Δημήτρη Διαμαντίδη.Οι δηλώσεις του Αμερικανού στην Πράσινη:

– Για την κατάκτηση του Κυπέλλου: «Ευχαριστώ τον θεό για τη βοήθεια που μου έδωσε και κατάφερε η ομάδα να πάρει το Κύπελλο Ελλάδας. Έναν στόχο που είχαμε από την αρχή της σεζόν. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να τελειώσουμε με νίκη την πορεία μας στον θεσμό».

– Για τη μεταμόρφωση στο δεύτερο ημίχρονο του τελικού: «Η αλήθεια είναι πως δεν μπήκαμε καλά στο ματς και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα και γι’ αυτό το σκορ ήταν στο 40-40. Ο Άρης ήταν πολύ δυνατός αντίπαλος. Όσοι έβλεπαν τον αγώνα, καταλάβαιναν πως είτε η μία είτε η άλλη ομάδα θα μπορούσε να πάρει τη νίκη. Ο Άρης έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά εμείς στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα και αυτό ήταν το κλειδί για να πάρουμε το Κύπελλο. Κάναμε αρχικά κάποια λάθη, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο όλα άλλαξαν. Ο Φώτσης έβαλε δύο μεγάλα τρίποντα στην επίθεση, που μας έκαναν καλό και βρήκαμε ρυθμό. Αλλά όλα ξεκίνησαν από την άμυνα».

– Για την απόδοσή του: «Ένιωθα πολύ καλά. Όταν παίζεις καλά στην άμυνα, σου βγαίνει στην επίθεση. Ο Μήτσος μπορεί να βρει οποιονδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Ξέραμε ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο ότι μπορούμε να κάνουμε τη ζημιά. Ο Διαμαντίδης τη στιγμή που η άμυνα έκλεινε, μπορούσε με μια πάσα να βρει τα ελεύθερα σουτ. Κατάφερα να τα βάλω και αυτό ήταν».

– Για το αν ο τίτλος του Κυπέλλου κρίθηκε στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό: «Σίγουρα ο ημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό ήταν πάρα πολύ σημαντικός για εμάς Αλλά ο πραγματικός τελικός ήταν ο κανονικός. Κόντρα στον Άρη. Αυτό το ματς έπρεπε να το κερδίσουμε και το κερδίσαμε. Έχω ακούσει πολλούς να υποστηρίζουν πως ο… τελικός ήταν τον Δεκέμβριο κόντρα στον Ολυμπιακό. Δεν συμφωνώ. Άλλωστε κάθε φορά που παίζεις με τον Ολυμπιακό είναι σαν τελικός. Τώρα στον τελικό ήταν ο Άρης».

– Για τη σχέση του με το Θεό: «Για εμένα είναι απλό. Όλοι ξέρουν ότι έχω μια ιδιαίτερη σχέση με τον Θεό. Είμαι χριστιανός, πιστεύω σε Αυτόν. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή κάθε χριστιανού. Τόσο μέσα στο παρκέ όσο και έξω από αυτό. Κάθε φορά που έχω την ευκαιρία να Τον ευχαριστήσω και να Τον τιμήσω για όσα μου έχει δώσει στη ζωή, το κάνω. Και δεν χρειάζεται να είμαι στο παρκέ για να το κάνω. Είμαι ευλογημένος που έχω αυτήν τη δουλειά. Είναι μεγάλη ευτυχία για εμένα. Είτε παίζω καλά είτε όχι, δείχνω ψηλά με το δάχτυλο. Είναι Εκείνος που μου δίνει αυτοπεποίθηση, κουράγιο και τη δύναμη που χρειάζομαι. Τον ευχαριστώ για αυτό».

– Για το ρόλο του ηγέτη στην ομάδα: «Ηγέτης σε αυτήν την ομάδα είναι ένας. Και είναι ο Μήτσος. Είναι ο ηγέτης μας. Εγώ είμαι εδώ για να παίζω όσο καλύτερα μπορώ και να βοηθάω βάσει του ρόλου μου. Κάποιες φορές να κάνω και κάποια πράγματα παραπάνω. Να παίζω άμυνα, να σουτάρω… ό,τι μου ζητάει το παιχνίδι».

– Για τη σημασία της άμυνας: «Ο προπονητής μας. μας μιλάει συνεχώς για την άμυνα. Από την άμυνα κερδίζεις τα παιχνίδια. Και η επίθεση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά το πρώτο πράγμα είναι η άμυνα. Αν μπορέσεις να σταματήσεις τον αντίπαλο σου, μπορείς και να σκοράρεις. Το σκορ δεν παίζει πάντα τον σημαντικότερο ρόλο. Μου αρέσει αυτή η φιλοσοφία. Είναι δύσκολο, αλλά κάθε μεγάλος προπονητής ασχολείται πρώτα με την άμυνα. Είμαι συνηθισμένος σε αυτό».

– Για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας του: «Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να δουλεύουμε σκληρά και να κερδίζουμε παιχνίδια. Είμαστε τυχερή ομάδα, γιατί έχουμε παίκτες που αγαπάνε πολύ το μπάσκετ. Που είναι κάθε μέρα για προπόνηση και σε κάθε ευκαιρία προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να γινόμαστε καλύτεροι. Ξεκινάμε άμεσα την προετοιμασία μας για το ματς με τη Μάλαγα. Πολύ σημαντικό ματς για εμάς και δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Προερχόμαστε από την ήττα κόντρα στην Μπαρτσελόνα και δεν θέλουμε να κάνουμε άλλη».

Σχετικά άρθρα