Βλεφαροπλαστική: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

11 Φεβρουαρίου 2014
Τα πρώτα ίχνη γήρανσης στο πρόσωπο εμφανίζονται στα μάτια και είναι η πιο συνηθισμένη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό.
Έτσι,η βλεφαροπλαστική μπορεί να γίνει αρκετά χρόνια πριν απο το Facelift.

Γράφει η Dr.med  ΣΕΦΕΡΗ – ΔΑΝΙΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ                                                                   
                                                                                                                                                           ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
                                                                                                                                                 

Μπορεί να γίνει η άνω βλεφαροπλαστική όταν υπάρχει χαλάρωση στο άνω βλέφαρο μόνον ή μαζί με την κάτω βλεφαροπλαστική όταν έχουμε χαλάρωση και σακούλες κάτω απο τα μάτια.
Η απώλεια κολλαγόνου και ελαστικότητας του δέρματος με την ηλικία,
η εξασθένιση του ανατομικά ''φράγματος'' των ματιών με αποτέλεσμα τη συσσώρευση λίπους κάτω απο την επιφάνεια του δέρματος με μια εικόνα μόνιμου πρηξίματος δημιουργούν την εντύπωση ''μισόκλειστων'' ματιών ( πτωτικά άνω βλέφαρα ), ενώ κάτω απο τα μάτια παρουσιάζονται οι λεγόμενες ''σακούλες''.
Η διόρθωση λοιπόν αυτών των αναγκών γίνεται με την βλεφαροπλαστική.Είναι μια απο τις πλέον συχνές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής, γίνεται με τοπική αναισθησία και laser - RF.
Αφαιρείται η περίσσια του λιπώδους ιστού καθώς και το δέρμα που πλεονάζει.Τοποθετούνται εσωτερικά απορροφήσιμα ράμματα και τα πιο λέπτα εξωτερικά ''συγκρατώντας'' τις περιοχές με steri strips (λευκές λεπτές ταινιούλες).
Ο-η ασθενής πηγαίνει κατευθείαν σπίτι του και για τέσσερα  24ωρα κάνει κομπρέσες με δροσερό νερό - χαμόμηλο.
Απαγορεύεται η γυμναστική, η ηλιοθεραπεία και το solarium για 2 - 3 εβδομάδες.
Στις 4 - 5 ημέρες περίπου αφαιρούμε τα ραμματάκια και τα steri - strips.Οι γυναίκες κάνουν το μακιγιάζ τους μετά απο περίπου 10 - 15 ημέρες αναλόγως την ανάγκη που υπήρχε.
Τα αποτελέσματα είναι άμμεσα ορατά και ευχάριστα. Δεν αλλοιώνονται σε καμία περίπτωση τα χαρακτηριστικά μας,απλά έχουμε πάλι τα ξεκούραστα μάτια που είχαμε...

Μετά απο λίγο χρονικό διάστημα δεν υπάρχουν εμφανή ίχνη χειρουργείου και μόνο  μια λεπτομερή έμπειρη εξέταση από τον πλαστικό χειρουργό κάνει αντιληπτό ότι έγινε βλεφαροπλαστική.
Όταν συνυπάρχουν πτώση φρυδιών ή και χαλάρωση παρειάς με βαθιά ρινοπαρειακή πτύχωση, μπορούν συγχρόνως να αποκατασταθούν με κροταφοπλαστική και ''εκτεταμμένη'' βλεφαροπλαστική ανασηκώνοντας τα στοιχεία της παρειάς με εσωτερικά ράμματα και τα φρύδια στις θέσεις τους.
Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό...Με τρείς κινήσεις λοιπόν και με τοπική αναισθησία ''ανατάχτηκαν'' τρία βασικά σημεία του προσώπου διώχνοντας την κουρασμένη - πτωτική όψη ( φρύδια - κρόταφοι,βλέφαρα άνω - κάτω και μεσότητα παρειών).

ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ