Πώς θα γίνω καλύτερη σύζυγος και μητέρα;

11 Φεβρουαρίου 2014

Αναρωτιέσαι πολλές φορές « Αν δίνεις στον άντρα σου ότι του αξίζει, αν είσαι ‘καλή σύζυγος & μητέρα?»  Θα ρωτήσω άραγε αναρωτιέσαι τα ίδια για τον εαυτό σου?

Γράφει η  Συμβουλευτική Ψυχολόγος Dr. Τζίνα Θανοπούλου, Ph.D. ,Ed. M Harvard University,Διευθύντρια του Κέντρου Συμβουλευτικής  Μαθησιακών Δυσκολιών του ISAInternational School of Athens


« Αναρωτιέσαι αν δίνεις στον εαυτό σου ότι του αξίζει ;  Αποδοχή, ανιδιοτελή αγάπη & υποστήριξη; Καλύπτεις τις συναισθηματικές ανάγκες σου μέσα από τις διαπροσωπικές σου σχέσεις με τους άλλους και ακόμα πιο πολύ με τη σχέση με τον εαυτό σου;»

Για να μπορέσουμε να δώσουμε στους άλλους, πρέπει πρώτα να προσφέρουμε στον εαυτό μας  για να νοιώσουμε συναισθηματικά ασφαλείς & ικανοποιημένοι !

Όταν αναπολούμε τα παιδικά μας βιώματα με νοσταλγία & έχουμε ανάγκη ‘να αποδράσουμε’ στο παρελθόν πολύ συχνάγιατί εκεί βρίσκουμε συναισθηματική παρηγοριά, παρά να ζούμε στο Εδώ Και τώρα, σημαίνει ότι δεν έχουμε επιλύσει συναισθηματικά θέματα του παρελθόντος . Ίσως τα γονεικά μας πρότυπα έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μας & έχουν καθορίσει την τωρινή μας ζωή και επιλογές και σχέσεις μας! Για παράδειγμα μπορεί να μας έχουν επηρεάσει στη επιλογή του συντρόφου μας. Επιλεγούμε σημερινό μας σύντροφο  σύμφωνα με ‘ψυχολογικά μοντέλα’ των γονέων μας.  Έτσι μπορεί να επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος.

Με θεραπεία και συμβουλευτική μπορούμε να αναγνωρίσουμε λάθη παρελθόντος και να διορθώσουμε «ψυχολογικά μοντέλα» του παρόντος & μέλλοντος.

Έτσι και εσείς πρέπει να δώσετε μια ευκαιρία στη σχέση σας αλλά και στον εαυτό σας ! Αν υπάρχει αγάπη & καλή βάση, μπορείτε να δουλέψετε μια σχέση !

Για να γίνει αυτό πρέπει να απομακρυνθείτε από λάθος επιρροές του περιβάλλοντος σας καθώς και του παρελθόντος σας & με θεραπεία και ψυχολογική υποστήριξη μπορείτε να κτίσετε μια νέα σχέση που να βασίζεται σε ικανοποίηση αναγκών σε συναισθηματικό, σωματικό, πνευματικό επίπεδο.

 

 

 

 

 

 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν
Τα νέα της ημέρας
Σεισμός 6,1 Ρίχτερ στο Ιράν