Μουλιάσανε τα χέρια μου. Γιατί;

<p><span style="font-size: medium;">Όλοι έχουμε προσέξει ότι κάθε φορά που βάζουμε τα χέρια μας αρκετή ώρα στο νερό,τα δάκτυλά μας "μουλιάζουν". Γιατί συμβαίνει αυτό; Την απάντηση μας δίνουν  επιστήμονες από τη Γερμανία, οι οποίοι μετά απο μελέτη που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν  ότι το ζάρωμα στα δάχτυλά μας οφείλεται στη συστολή και τη διαστολή και πιο συγκεκριμμένα στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σύμφωνα με την έρευνα, η εξωτερική στιβάδα του δέρματος απορροφά το νερό κι έτσι δημιουργούνται οι πτυχώσεις. Η απορρόφηση γίνεται στην εξωτερική στιβάδα που αποτελείται από νεκρά κύτταρα. Αυτά τα κύτταρα περιλαμβάνουν ένα δίκτυο ινών που αποτελούνται από μια γνωστή πρωτεΐνη, την κερατίνη. Οι ίνες κερατίνης συνδέονται μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα τρισδιάστατο πλέγμα, το οποίο αυξάνεται σε όγκο έως και πέντε φορές όταν οι ίνες επεκτείνονται.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτή η δομή κάνει τα κύτταρα του δέρματος να συστέλλονται και να διαστέλλονται.</span></p>
<p><span style="font-size: medium;">Τα νέα ευρήματα μπορούν να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες αλλά και στην επιτυχή κατασκευή τεχνητού δέρματος.</span></p>

Σχετικά άρθρα