Κύργιας: Να πεθάνουμε στον αγωνιστικό χώρο για την σωτηρία του Άρη

Ο κεντρικός αμυντικός του Άρη Μιχάλης Κύργιας μίλησε για την μεγάλη νίκη των κίτρινων επί του Πανιώνιου, συνιστώντας παράλληλα σε όλους να κρατήσουν χαμηλά το κεφάλι, γιατί για την σωτηρία υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κύργιας στο Αθλητικό Metropolis:

«Όλα καλά. Όσο καιρό είμαι στην Θεσσαλονίκη είναι ελάχιστες οι φορές που το λέω αυτό, είμαστε ευχαριστημένοι από την νίκη και εύχομαι ανάλογα αποτελέσματα και στην συνέχεια. Σίγουρα είμαι χαμογελαστός όπως και όλος ο κόσμος του Άρη», είπε αρχικά ο κεντρικός αμυντικός του Άρη και συνέχισε:

«Η νίκη αυτή είναι αφιερωμένη στον κόσμο, καθώς φέτος τα άσχημα αποτελέσματα είναι πολλά και η νίκη αυτή είναι του κόσμου. Σε όλα τα παιχνίδια ο λαός της ομάδας είναι μαζί μας και έτσι θα πρέπει να γίνει και στην συνεχεία».

Για την ψυχολογική κατάσταση της ομάδας πριν το παιχνίδι:«Το παιχνίδι ήταν κομβικό και αυτό το ξέραμε καλά καθώς οι αγωνιστικές λιγοστεύουν και πιστέψαμε στην νίκη. Όλο το τεχνικό τιμ έκανε καλά την δουλειά του στον ψυχολογικό και τεχνικό τομέα και όλα πήγαν καλά. Ο προπονητής από την πρώτη μέρα ήταν κοντά μας και αυτό φάνηκε και χθες και ήταν το μεγάλο κέρδος από την χθεσινή αναμέτρηση! Πιστεύουμε σε μια ανάλογη συνέχεια».

Στην συνέχεια τόνισε: «Είναι μεγάλη η πίεση για τους ποδοσφαιριστές όταν φθάνει η κατάσταση σε αυτό το σημείο και σίγουρα όταν φθάνεις στο σημείο αυτό παίζεις τα πάντα για την επιβίωση. Εγώ μπήκα στην θέση του Αγκάνθο και από τον πάγκο τα πράματα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά μόλις ο προπονητής μου είπε να μπω προσπάθησα για το καλύτερο δυνατό»

Για την στιγμή του γκολ: «Όταν βάλαμε το γκολ το χάρηκα πολύ και είπα πως αυτό το παιχνίδι δεν χάνεται. Δεν υπήρχε για εμάς το ενδεχόμενο να στραβώσει το αποτέλεσμα και αυτό είπαμε και μεταξύ μας. Αν είχαμε πάρει το παιχνίδι και με τον Λεβαδειακό, τα πράματα θα ήταν διαφορετικά. Σημασία έχει η νίκη».

Για την συνέχεια: «Όλοι αισθανόμαστε αναγεννημένοι, όλοι είμαστε έτοιμοι για μια νέα αρχή, αλλά αν δεν έχουμε το κεφάλι κάτω και να συνεχίσουμε έτσι δεν θα έχει σημασία αυτή η νίκη. Αν δεν κερδίσουμε την Βέροια, δεν γίνεται τίποτα. Αυτό που θέλω να πω είναι να δώσω συγχαρητήρια στο τεχνικό τιμ και τους συμπαίκτες μου, καθώς χθες όλοι κάναμε κατάθεση ψυχής και για να κάνεις κάτι τέτοιο χρειάζονται ψυχικά αποθέματα».

Για τα νέα μεταφραφικά αποκτήματα: «Τα νέα μεταγράφηκα αποκτήματα έχουν βοηθήσει πάρα πολύ και παρόλο που δεν είμαστε αρκετό μαζί, υπάρχει άριστο κλίμα και ευελπιστούμε σε μια ανάλογη συνέχεια».

Για τις διαμαρτυρίες του Πανιώνιου:«Δεν θέλω να σχολιάσω τα όσα λένε στον Πανιωνιο, εμείς κάναμε καλά την δουλειά μας και πήραμε την νίκη. Θα μπορούσα και εγώ να πω για άλλα παιχνίδια διάφορα πράγματα, όμως καλό είναι να σταθούμε στην νίκη εμείς και το καθαρό αποτέλεσμα».

Ο Έλληνας αμυντικός συμπλήρωσε: «Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να παλέψουμε δυνατά μέχρι το τέλος και να μην στεκόμαστε σε μια ή δύο νίκες. Δεν υπάρχουν δυστυχώς τα περιθώρια. Σίγουρα όλοι σκεφτόμαστε το κατώφλι της σωτηρίας και είναι κάτι που σκέφτεται και ο κάθε Αρειανός, όμως δεν πρέπει να στεκόμαστε σε αριθμούς. Έπαιξε ρόλο πως έχασαν και οι ομάδες που έχουμε κοντά, αλλά εμείς συνεχίζουμε την δουλειά μας. Εάν κάτι δεν τελειώνει μαθηματικά δεν τελειώνει τίποτα. Θα πρέπει να πεθάνουμε μέσα στο γήπεδο για να σώσουμε την ομάδα. Δεν πρέπει κανείς να ασχολείται με τι λέει ο καθένας έξω από την ομάδα»

Τέλος έστειλε και ένα μήνυμα στον κόσμο: «Του δίνω την υπόσχεση μου πως δεν υπάρχει άνθρωπος μέσα στην ομάδα, που δεν δίνει το 200% των δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε. Θα δώσουμε μάχη μέχρι το τέλος. Όλοι δίνουμε τα πάντα για να σωθεί η ομάδα. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε καταφέρει τίποτα. Χαμηλά το κεφάλι και σκληρή δουλειά»

Σχετικά άρθρα