Γιαπλές: Ο Ικαρος μπορεί να σωθεί

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης (11/2) ο νέος προπονητής του Ικαρου Χαλκίδας, Θανάσης Γιαπλές. Στην παρουσίαση βρέθηκε και ο Τάσος Κολτσιδόπουλος μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας, ο οποίος καλωσόρισε τον Θανάση Γιαπλέ και τοποθετήθηκε για την συνέχεια της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στην συνέχεια ακολούθησε η συνέντευξη τύπου του Θανάση Γιαπλέ.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κολτσιδόπουλου:
"Η κίνηση που κάναμε σαν ομάδα να αλλάξουμε προπονητή, αποδεικνύει την θέληση και την προσπάθεια που κάνουμε να σώσουμε την κατηγορία.

Εχουν ειπωθεί διάφορα από διάφορους, γνωστούς και μη, ότι μπορεί να τα παρατήσουμε, η ομάδα έχει ήδη πέσει, κάποιοι έχουν συμφέροντα.

Εμείς αυτό που προσπαθούμε είναι να κάνουμε μια νέα αρχή, από εχθές κιόλας με την συμφωνία που κάναμε με τον Θανάση και με τον καινούριο παίχτη που φέραμε προσπαθούμε να σώσουμε την κατηγορία.

Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και βλέπουμε. Και το συναίσθημα της εντοπιότητας του Θανάση θα βοηθήσει και αυτό".

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου προπονητή της ομάδας, Θανάση Γιαπλέ:
"Σας ευχαριστώ που ήρθατε για εμένα δεν είναι άγνωστο το περιβάλλον, ξέρετε όλοι ότι κατάγομαι από εδώ, αρκετά χρόνια πριν βέβαια ήταν η προπονητική μου επαφή στην Α2 με την ομάδα της Χαλκίδας.

Οι δεσμοί όμως ποτέ δεν κόπηκαν, πάντα είχα σχέσεις και με ανθρώπους που διοικούν τώρα την ομάδα του Ικάρου.

Η απόφαση για να δεχτώ την πρόταση που έγινε από την διοίκηση του Ικάρου ήταν περισσότερο συναισθηματική και λιγότερο επαγγελματική.

Αν κάποιος δει ψυχρά τους αριθμούς τα πράγματα και τον χρόνο που μένει, μένουν σχεδόν τρείς μήνες, ίσως δεν θα διάλεγε να ρισκάρει την συμμετοχή του σε μια ομάδα που είναι σε δύσκολη θέση και πρέπει να παλέψει πολύ για να παραμείνει στην κατηγορία.

Πολλές φορές όμως το συναίσθημα είναι πιο σημαντικό, θέλω η ομάδα της πόλης μου να παραμείνει στην υψηλότερη κατηγορία.

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι ώστε να βρίσκομαι εδώ αυτή την περίοδο και θεώρησα ότι δεν γινόταν αλλιώς παρά να βοηθήσω σε αυτή την προσπάθεια.

Τα πράγματα είναι δύσκολα όπως ξέρετε, αλλά πήρα την διαβεβαίωση από τους ανθρώπους που διοικούν ότι ό,τι και να γίνει όλο το υπόλοιπο διάστημα η ομάδα θα λειτουργήσει κανονικότατα και επαγγελματικά.

Η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία, έχει την δυνατότητα να το κάνει, η ομάδα έχει δυναμική, εγώ έμεινα έκπληκτος από την παρουσία του κόσμου όχι μόνο στα παιχνίδια με τους μεγάλους αντιπάλους".

Για την δύσκολη συνέχεια και για τις δυνατότητες της ομάδας είπε: "Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολο έργο, όπως είναι και προφανές ότι η ομάδα δεν τα παρατάει.

Εφερε καινούριο παίχτη, εμένα, ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να είναι κοντά μας, και όπως είπα και εχθές στους παίχτες στην πρώτη κουβέντα που είχα μαζί τους, ότι πολύ συναισθηματικά σε καλύπτει περισσότερο και από χρήματα το να καταφέρεις κάτι που οι άλλοι δεν το περιμένουν.

Δηλαδή αν αυτή η ομάδα καταφέρει και μείνει στην κατηγορία νομίζω θα είναι σαν να έχει πάρει πρωτάθλημα. Είναι ένα κίνητρο αυτό έξτρα, για εμένα προσωπικά είναι.

Γενικά μου αρέσει σαν άνθρωπος να δοκιμάζει πράγματα που άλλοι μου λένε μην το κάνεις, και ένα από αυτά είναι και αυτό. Ολοι λένε ότι ο Ικαρος είναι το πρώτο φαβορί για να υποβιβαστεί, θα το δούμε και στην πράξη.

Το ίδιο πιστεύω αισθάνονται και οι παίχτες, αισθάνονται κατά κάποιο τρόπο αδικημένοι από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας, είναι καλοί παίχτες, είναι καλή ομάδα και ο προηγούμενος coach οφείλω να πω, βρήκα την ομάδα σε μια καλή κατάσταση, έχει αρχές, έχει κάποιους κανόνες λειτουργίας και θα προσπαθήσουμε αυτά να τα κάνουμε καλύτερα και να τα βελτιώσουμε, οι παίχτες αισθάνονται ότι αξίζουν κάτι καλύτερο και αυτό που μένει είναι να το αποδείξουν και μέσα στο γήπεδο, και ατομικά αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργούν σαν ομάδα.

Δεν θέλω να πω κάτι άλλο, να ευχαριστήσω μόνο την ομάδα για την ευκαιρία που μου δίνει σε αυτή την φάση της καριέρας μου και να ζητήσω και από εσάς την καλύτερη δυνατή συνεργασία αν μόνος γνώμονας και μόνος κοινός στόχος είναι η ομάδα να μείνει στην  κατηγορία. Νομίζω είναι το καλύτερο για όλους".

Σχετικά άρθρα