Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%

12 Φεβρουαρίου 2014

Τη ρευστή πολιτική κατάσταση στον δρόμο προς τη διπλή αναμέτρηση του Μαΐου φαίνεται να επιβεβαιώνουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Public Issue για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών. 

Επικυρώνουν μεν το προβάδισμα -1,5 ποσοστιαία μονάδα- που διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην «εκτίμηση εκλογικής επιρροής» έναντι της Ν.Δ.- η οποία συγκεντρώνει 28,5%- με την ψαλίδα όμως μεταξύ των δύο να έχει κλείσει σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (31,5% έναντι 28%).

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 8,5%, έχοντας απώλειες 1,5 μονάδες, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 7,5% καταγράφοντας αύξηση μίας μονάδας σε σχέση με τον Ιανουάριο. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 7% (6,5%), οι ΑΝ.ΕΛ με 6% (4,5%) η ΔΗΜΑΡ με 3,5% (3,5%) και τα λοιπά κόμματα με 9%.

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται αρκετά ψηλά στο 55%. Η ΝΔ βρίσκεται χαμηλά και σε πτωτική τάση στο 31%.

Το 52% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι μάλλον δεν χρειάζεται να γίνουν πρόωρες εκλογές, ενώ θετικά απαντά το 47%. Στο δίλημμα εάν πιστεύουν ότι η σημερινή κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία «προβλέπουν» πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε ποσοστό 57% έναντι 35% που εκτιμά το αντίθετο.

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»
44% θέλουν κυβερνήσεις συνεργασίας


Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...