Βελούδινη Μαρκίζ με κόκκινα φρούτα

12 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας ετοιμάζει τις καλύτερες συνταγές για γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!



Μερίδες 10

Χρ. Πρ 10΄

Χρ. Ψυγείο 3 ώρες

Υλικά συνταγής

500 γρ. σοκολάτα 60%

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

150 γρ. άχνη

300 γρ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. ρούμι

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

Για γαρνίρισμα

χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή

κόκκινα φρούτα

 

Εκτέλεση

Θα χρησιμοποιήσουμε μια μακρόστενη φόρμα. Τη ντύνουμε με μεμβράνη (και τα τοιχώματα της). Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις λιώσει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη. Τα χτυπάμε για λίγα λεπτά, να κρεμόσουν. Λίγη λίγη ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη σοκολάτα, το ρούμι και την κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα. Αδειάζουμε το γλυκό στη φόρμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και τα παγώνουμε για περίπου 3 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει. Το αφήνουμε για 20’ σε θερμοκρασία δωματίου και το κόβουμε σε φέτες.

Σερβίρουμε μια φέτα Μαρκίζ σοκολάτας, γαρνιρουμε με χτυπημένη κρέμα και με

κόκκινα φρούτα (φράουλα, βατόμουρα)

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Όσκαρ Ουάιλντ
Η Σκέψη της ημέρας
17:58 Όσκαρ Ουάιλντ