Μικρά κόκκινα κέικ με κρέμα σοκολάτα

12 Φεβρουαρίου 2014

Ο σεφ Γιώργος Λέκκας μας ετοιμάζει τις καλύτερες συνταγές για γλυκά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου!

 


Μερίδες 20

Χρ. Πρ 15΄

Χρ.ψης 23΄

Υλικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

300 γρ. ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλάκια του γλυκού κακάο

340 γρ. σπορέλαιο

225 γρ. αποβουτυρωμένο γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου

2 μεγάλα αυγά, θερμοκρασία δωματίου

2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

1 κουταλάκι του γλυκού άσπρο ξύδι

1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας

150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Κρέμα σοκολάτα

220 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

550 γρ. ζάχαρη άχνη

3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

60 γρ. Nutella

Εκτέλεση

Για τα cupcake: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεσαίο μπόλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, και το κακάο. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός το λάδι, το γάλα, τα αυγά, το κόκκινο χρώμα, το ξύδι, και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ετοιμάζουμε της θήκες για τα cupcake και ρίχνουμε το μείγμα με την βοήθεια σκούπ γεμίζοντας κατά τα 2/3. Ψήνουμε αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για 24 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για την κρέμα σοκολάτα: Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2 έως 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει,. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, την βανίλια και την νουτέλα μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα. Όταν κρυώσουν τα cupcake. Γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και πιέζουμε με τα χέρια πάνω στο κάθε ένα.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ