Θέλω να αδυνατίσω εύκολα και γρήγορα. Τι πρέπει να κάνω;

Είμαι 42 χρονών, έχω ύψος 167 και ζυγίζω 76 κιλά. Ιδανικά θα ήθελα να χάσω τουλάχιστον 12-14 κιλά. Παρόλο που τον τελευταίο καιρό προσπάθησα να κάνω δίαιτα, εντούτοις δεν μπόρεσα να χάσω περισσότερα από 2 κιλά. Παλιότερα έκανα την δίαιτα Cambridge με την οποία έχασα 12 κιλά, τα οποία επανήλθαν μετά από 23 χρόνια. Θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα εάν μπορούσατε να με βοηθήσετε να χάσω αυτά τα περιττά κιλά γρήγορα και χωρίς άγχος. Ευχαριστώ πολύ.

Στο ερώτημά σας απαντά η Κία Καραγιάννη, διατροφολόγος-διαιτολόγος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Διάβασα το ερώτημά σας με προσοχή. Γράφετε ότι προσπαθήσατε να κάνετε δίαιτα αλλά δεν καταφέρατε να χάσετε πάνω από 2 κιλά.

Η διατροφή που ακολουθήσατε ήταν εξατομικευμένη σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες; Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Ποιες είναι οι βασικές αρχές της δίαιτας

Οι βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθήσετε:

  • Επιλέξτε πάντα ένα θρεπτικό πρωινό. (Γάλα με δημητριακά ή Γάλα με ψωμί και μέλι ή Τοστ ή Αυγό με τυρί και ψωμάκι κλπ.)
  • Καταναλώστε 3 γεύματα και 2 ενδιάμεσα την ημέρα.
  • Αντικαταστήστε όλους τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες με υδατάνθρακες ολικής και όλα τα ολόπαχα γαλακτοκομικά με ημίπαχα.
  • Πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό την ημέρα.
  • Περιορίστε τη ζάχαρη, τα τηγανιτά και το αλάτι.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ.

Πόσο καιρό αφιερώσατε σε αυτή σας την προσπάθεια; Μην αποθαρρύνεστε γρήγορα, θέλει λίγο χρόνο για να πετύχετε το στόχο σας. Επιμείνετε και θα ανταμειφθείτε.

Γυμνάζεστε; Αν όχι, είναι πολύ σημαντικό να αυξήσετε τη φυσική σας δραστηριότητα άμεσα. Ξεκινήστε ένα άθλημα, βγείτε για καθημερινό περπάτημα, αγοράστε ένα ποδήλατο ή επιλέξτε κάτι άλλο που σας αρέσει.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Τα 5 «πρέπει» για μια αποτελεσματική δίαιτα!

Κάνω δίαιτα. Επιτρέπεται να φάω σουβλάκι ή όχι;

 

Σχετικά άρθρα