Στο εδώλιο μετά από έξι χρόνια η ντοπαρισμένη εθνική ομάδα της άρσης βαρών

12 Φεβρουαρίου 2014

Εχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τη στιγμή που ξέσπασε το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ στην Ελλάδα. Ηταν τον Απρίλιο του 2008, όταν είχε γίνει γνωστό πως 11 από τα 13 μέλη της εθνικής ομάδας άρσης βαρών είχαν βρεθεί θετικά σε απαγορευμένη ουσία, έπειτα από αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ. Εξι χρόνια μετά, οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση κάθισαν στο εδώλιο.

Επειτα από οχτώ αναβολές, ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Κατηγορούμενοι είναι 25 πρόσωπα, αθλητές, προπονητές και παράγοντες, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για χορήγηση σε αθλητή από κοινού και κατά συρροή απαγορευμένης χημικής ουσίας, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής του διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης, χρησιμοποίηση από κοινού απαγορευμένης χημικής ουσίας από αθλητή και ηθική αυτουργία στην ανωτέρω πράξη, την κατασκευή, πώληση, προμήθεια και κατοχή ουσιών.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο δημιουργός της dream team της άρσης βαρών, Χρήστος Ιακώβου, ο Βαλέριος Λεωνίδας και ο Βίκτωρας Μήτρου. Με την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν νέα αναβολή, επικαλούμενοι κώλυμα κάποιων εξ' αυτών. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα, αλλά για τη διευκόλυνσή τους διέκοψε την εκδίκαση για τις 21 Φεβρουαρίου.

Για τα ίδια αδικήματα κατηγορούνται η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο επίσης αθλητής του στίβου Τάσος Γκούσης, που βρέθηκαν θετικοί στην ίδια απαγορευμένη ουσία, λίγους μήνες μετά από το σκάνδαλο της άρσης βαρών. Η δική τους υπόθεση αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Φωτογραφία: EurokinissiΠηγή: www.iefimerida.gr


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ