Ρόκα: Είχαμε πλάνο και κερδίσαμε

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μανουέλ Ρόκα, υποστήριξε πως η ομάδα του είχε πλάνο, το ακολούθησε και έφτασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίηση του από την εμφάνιση των παικτών του.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρόκα στη συνέντευξη Τύπου:
"Ευχαριστώ πολύ για τις καλές κουβέντες του, τον κ. Αναστασίου. Για μένα είναι μεγάλη τιμή.

Ο Παναθηναϊκός όταν έχει 4-0 το σκορ κι εγώ έχω σημαντικό παιχνίδι τη Δευτέρα (10/2), ήταν λογικό να παίξουμε σήμερα με παίκτες, όπως ο Ντινόπουλος που είναι 18 χρονών, Κόμνος, Ζέρης, Καρίλ που μόλις ήρθε και δεν ξέρει πως λειτουργεί η ομάδα.

Παρ’ όλα αυτά σήμερα είχαμε πλάνο. Αυτό που μας έλειψε με την Παναχαϊκή. Δεν κερδίζει ένας παίκτης, δεν χάνει ένας παίκτης, όλοι κερδίζουν, όλοι χάνουν.

Αυτή τη φορά εμείς είχαμε την μπάλα στα πόδια, κάτι που μας έλειψε στη Λεωφόρο. Ηταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Αυτό που δεν ήθελα να ξαναγίνει ήταν όλη η κυκλοφορία να είναι για τον αντίπαλο.

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο για μένα. Δεν πάμε για 0-0. Εκεί δεν το πετύχαμε, αλλά σήμερα κάναμε εμφάνιση που είχαμε την μπάλα στα πόδια. Ολος ο συγχρονισμός βγήκε καλά, συγχαρητήρια στα παιδιά. Νομίζω ότι το άξιζαν.

Αυτή η ανασφάλεια που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια, έχει φύγει. Η ψυχολογία αλλάζει, αφού μπήκαμε στον δρόμο των νικών.

Το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι μεγάλο και όποιος και να παίξει είναι δύσκολο να κερδίζεις τον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ευχαριστώ τους παίκτες για την προσπάθεια. Συνεχίζουμε στο πρωτάθλημα", είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου.

Για το πλάνο της ομάδας και το κέρδος από αυτό: "Οταν δεν το πετύχεις στα προηγούμενα παιχνίδια δεν παίρνεις αποτέλεσμα.

Μπορούμε να χάσουμε, αλλά να έχουμε το πλάνο και τη φιλοσοφία του παιχνιδιού που θέλουμε να περάσουμε. Αν χάσουμε κάνοντας το παιχνίδι μας δεν με πειράζει.

Αν χάσουμε όμως, είτε κερδίσουμε χωρίς πλάνο, τότε είμαι υποχρεωμένος να το πω. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν ήμασταν μέσα στο πλάνο, όλοι για μία ιδέα.

Αυτό εμένα με ενοχλεί. Ολοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Καθένας σαν μονομάχος δεν μπορεί. Σήμερα το κάναμε".

Για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: "Εξαιρετική εμφάνιση από τους Ντινόπουλο και Κόμνο, ενώ και ο Ζέρης μπήκε με πολύ καλή διάθεση στο δεύτερο ημίχρονο".

Σχετικά άρθρα