Λευκή ισοπαλία στο Emirates, διπλά για Λίβερπουλ, Τότεναμ

Η Αρσεναλ έχασε την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή της Premier League, αφού έμεινε στο 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Emirates Stadium, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Διπλό με ανατροπή στο 91′ για την Λίβερπουλ στο Craven Cottage, διπλό με τεσσάρα στο St. James’ Park για την Τότεναμ. Αναβλήθηκαν λόγω κακοκαιρίας οι αναμετρήσεις Μάντσεστερ Σ. – Σάντερλαντ και Εβερτον – Κρίσταλ Πάλας.Η Αρσεναλ δεν εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της Τσέλσι στο The Hawthorns με την Γουέστ Μπρομ, αφού έμεινε στο ισόπαλο 0-0 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Emirates Stadium και έμεινε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Οι φιλοξενούμενοι… άγγιξαν το 1-0 μόλις στο 2′, όταν ο Φαν Πέρσι βρέθηκε τετ α τετ με τον Στσέσνι, αλλά ο τερματοφύλακας της Αρσεναλ κράτησε το μηδέν για την εστία του.

Στην συνέχεια, η ομάδα του Βενγκέρ είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να την μετουσιώσει σε ένα γκολ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήεια για το ημίχρονο, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο μέρος, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τις δύο εστίες στο ξεκίνημα.

Ωστόσο, στο 62′ οι λονδρέζοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Κοσιελνί πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Βαλέντσια έδιωξε την μπάλα, πριν αυτή περάσει την γραμμή.

Οι κανονιέρηδες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 77′ έχασαν άλλη μία καλή ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Σανιά, ο Ζιρού δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή.

Στο 79′, ήταν η σειρά της ομάδας του Μόγες να φτάσει μία ανάσα από το γκολ, όταν μετά από κλέψιμο του Κάρικ και σέντρα του Ρούνεϊ, ο Φαν Πέρσι πήρε την κεφαλιά, ο Στσέσνι απέκρουσε αρχικά και στην συνέχεια η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Αρσεναλ αύξησε την πίεση της στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, αλλά ο Ντε Χέα σταμάτησε σε δύο περιπτώσεις τον Καθόρλα (84′, 90′), με το ισόπαλο 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Με πέναλτι του Τζέραρντ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή και έφυγε από το Craven Cottage με το διπλό, επικρατώντας με 3-2 της ουραγού της βαθμολογίας, Φούλαμ.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόλις στο 8′ να ανοίξουν το σκορ, με τον Τουρέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και να κάνει το 1-0 για τους λονδρέζους.

Οι reds έφεραν το παιχνίδια στα ίσια στο 41′, με τον Στάριντζ, αλλά στο 63′ ο Ρίτσαρντσον έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Φούλαμ, με 2-1.

Ωστόσο, η ομάδα του Ρότζερς κατάφερε να κάνει την ανατροπή, με τον Κουτίνιο να ισοφαρίζει σε 2-2 στο 72′ και τον Τζέραρντ να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Σαν… σίφουνας πέρασε από το St. James’ Park η Τότεναμ, που διέλυσε με 4-0 τη Νιούκαστλ και έμεινε στο κυνήγι της Λίβερπουλ.

Πρωταγωνιστής για τα Σπιρούνια ο Αντεμπαγιόρ, που πέτυχε δύο τέρματα (19′, 82′), με τους Παουλίνιο (53′) και Τσαντλί (88′) να διαμορφώνουν το τελικό σκορ.

Τέλος, Στόουκ και Κάρντιφ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στο Britannia Stadium. Ο Κράουτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 17′, αλλά ο Τσίκο ισοφάρισε στο 52′, δίνοντας παράλληλα τον βαθμό στους φιλοξενούμενους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής:
Τρίτη (11/2)
Κάρντιφ Σίτι – Αστον Βίλα 0-0
Χαλ Σίτι – Σαουθάμπτον 0-1 (69′ Φοντέ)
Γουέστ Χαμ – Νόριτς Σίτι 2-0 (84′ Κόλινς, 90’+4′ Ντιαμέ)
Γουέστ Μπρομ – Τσέλσι 1-1 (87′ Ανιτσέμπε – 45’+3′ Ιβάνοβιτς)

Τετάρτη (12/2)
Νιούκαστλ – Τότεναμ 0-4 (19′, 82′ Αντεμπαγιόρ, 53′ Παουλίνιο, 88′ Τσαντλί)
Μάντσεστερ Σ. – Σάντερλαντ (Αναβολή)
Εβερτον – Κρίσταλ Πάλας (Αναβολή)
Αρσεναλ – Μάντσεστερ Γ. 0-0
Φούλαμ – Λίβερπουλ 2-3 (8′ αυτ. Τουρέ, 63′ Ρίτσαρντσον – 41′ Στάριντζ, 72′ Κουτίνιο, 90’+1′ πέν. Τζέραρντ)
Στόουκ Σίτι – Σουόνσι Σίτι 1-1 (17′ Κράουτς – 52′ Τσίκο)

Σχετικά άρθρα