Ριζότο με κολοκυθάκια, πιπεριά και καλαμπόκι

13 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

¼ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1  σκελίδα σκόρδο λιωμένες
1 κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
1 κιλό σπαράγγια ψιλοκομμένα
1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 μικρή κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι καρότα κομμένα σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζωμό κότας εμπορίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό βασιλικό
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι
150 γραμμάρια καλαμπόκι
½ φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 κούπες ρύζι Σπυρωτό
⅔ φλιτζάνια τριμμένο τυρί παρμεζάνα

 

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι, το καλαμπόκι, το σκόρδο, κολοκυθάκια, τα σπαράγγια, κόκκινη πιπεριά, κίτρινη πιπεριά και τα καρότα και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας περίπου 5-7 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε με το ζωμό κότας και αφήστε το μείγμα μέχρι να γίνει πηχτή σάλτσα.

Προσθέστε στην σάλτσα τα μπαχαρικά και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό να βράσει. Μαγειρέψτε το ρύζι περίπου 10 λεπτά.
Αμέσως ρίξτε το ρύζι στο τηγάνι με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού.

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ