Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτες

13 Φεβρουαρίου 2014

Υλικά

Για 2-4 άτομα

800 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1/2 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες
1/2 φλιτζάνι μαϊντανός και βασιλικός ψιλοκομμένος
450 γραμμάρια λινγουίνι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
νιφάδες τσίλι για έξτρα γεύση
1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί

 

 

 

Εκτέλεση

Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και λευκό κρασίΖεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο, περίπου 15 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.

Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.

Αφαιρέστε τη σάλτσα ντομάτας από τη φωτιά ρίξτε μέσα τον μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατέψτε.
Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα.
 

 

 



Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ! :
ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Edgar Wallace
Η Σκέψη της ημέρας
3:17 Edgar Wallace