Λιγκουίνι με γαρίδες και ντομάτες

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Για 2-4 άτομα</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">800 γραμμάρια ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κουταλάκι ρίγανη</span><br /><span style="font-size: medium;">αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 κιλό γαρίδες ξεφλουδισμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι μαϊντανός και βασιλικός ψιλοκομμένος</span><br /><span style="font-size: medium;">450 γραμμάρια λινγουίνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο</span><br /><span style="font-size: medium;">1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους</span><br /><span style="font-size: medium;">4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο</span><br /><span style="font-size: medium;">νιφάδες τσίλι για έξτρα γεύση</span><br /><span style="font-size: medium;">1/4 φλιτζανιού λευκό κρασί</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Σερβίρετε με ντιπ γιαουρτιού και λευκό κρασίΖεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το σκόρδο και το τσίλι και σοτάρουμε μέχρι να ευωδιάσει, περίπου για ένα λεπτό.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε το λευκό κρασί και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τη ρίγανη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να αρχίσει να πήζει λίγο, περίπου 15 λεπτά.</span><br /><span style="font-size: medium;">Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε στη σάλτσα ντομάτας αλάτι και πιπέρι.</span><br /><span style="font-size: medium;">Προσθέστε τις γαρίδες στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθούν, περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Αφαιρέστε τη σάλτσα ντομάτας από τη φωτιά ρίξτε μέσα τον μαϊντανό και το βασιλικό και ανακατέψτε.</span><br /><span style="font-size: medium;">Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε. Γαρνίρετε με τυρί φέτα.</span><br /><span style="font-size: medium;"> </span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 35 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα