Ο καιρός την Παρασκευή (14/2)

Στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα ενταθούν. Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τοπικές νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και στα δυτικά και τα νότια καταιγίδες. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Αττική
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που τα βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 και τη νύχτα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Γρήγορα οι νεφώσεις από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ από το απόγεμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά το πρωί. Γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και πιθανόν της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση το βραδύ και από τα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Αρχικά λίγες νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί. Γρήγορα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και στην Πελοπόννησο καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινόμενων το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά άρθρα