Φιλέτο γλώσσας λεμονάτο στο φούρνο

<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Υλικά</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;"><em>Για 2-4 άτομα</em></span><br /><br /><span style="font-size: medium;">8 φιλέτα γλώσσας κατεψυγμένα (1 κιλό)</span><br /><span style="font-size: medium;">5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό</span><br /><span style="font-size: medium;">2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα</span><br /><span style="font-size: medium;">Το χυμό από 1/2 λεμόνι</span><br /><span style="font-size: medium;">1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλάτι και πιπέρι</span><br /><span style="font-size: medium;">1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p> </p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Εκτέλεση</span></h4>
<p><span style="font-size: medium;">Πλένετε καλά τις γλώσσες και σκούπισε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.</span><br /><span style="font-size: medium;">Αλατοπιπέρωσε και αλείψτε τα ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα πυρέξ. Στρώσε τα ψάρια στο πυρέξ και περιλούστε με το χυμό λεμονιού, βάζοντας μερικές ροδέλες λεμόνι επάνω σε κάθε γλώσσα. Ανακατέψτε το σκόρδο με τον μαϊντανό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, αλατοπιπέρωσε και μοίρασε το μείγμα πάνω σε κάθε γλώσσα.</span><br /><br /><span style="font-size: medium;">Ψήσε στο φούρνο για 40  λεπτά και σέρβιρε αμέσως.</span></p>
<p> </p>
<div><span style="font-size: medium;"> </span></div>
<p><br class="break" /><br class="break" /></p>
<h4 class="title"><span style="font-size: medium;">Απαιτούμενος χρόνος: 40 λεπτά</span></h4>

Σχετικά άρθρα