Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής μιλάει για τη ρύθμιση των χρεών του

14 Φεβρουαρίου 2014

Ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής, Ιωάννης Μάνος, μίλησε στον realm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την υπόθεση με τα χρέη του Μεγάρου και την ρύθμιση που προωθείται.

«Οι οφειλές του Μεγάρου δεν οφείλονται στις οποιεσδήποτε λειτουργικές αβελτηρίες. Πάντοτε η λειτουργία του Μεγάρου ήταν ισοσκελισμένη. Αυτές οι οφειλές οφείλονται στα δάνεια του παρελθόντος που αφορούσαν την αποπεράτωση του κτιρίου. Πρόκειται για οφειλές από την οικοδόμηση του Μεγάρου», είπε ο κ. Μάνος.

Και σημείωσε: «Είναι μια νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει στη βουλή. Δεν πρόκειται για διαγραφή χρεών. Ο πολιτισμός μπορεί να ενώσει. Χρειάζεται για αυτή τη λύση μια πολιτική και κοινωνική συναίνεση».

Όπως είπε ο κ. Μάνος, «τα δάνεια του Μεγάρου είναι της τάξης των 226 εκατομμυρίων, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ακόμα και αν πάψει το Μέγαρο να λειτουργεί, αυτά θα πληρωθούν. Το ζήτημα είναι να υπάρξει μια ρύθμιση. 

Το κράτος με την εγγύηση που έχει δώσει αναδέχεται αυτά τα δάνεια και αντί αυτού, παίρνει την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου και επίσης παίρνει κατά κυριότητα το κτίριο του Μεγάρου. Η εμπορική αξία του κτιρίου, είναι περί τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα κτίριο 140.000 τετραγωνικών, υψηλής τεχνολογίας».

«Ο πολιτισμός δεν πωλείται. Στην Ελλάδα πρέπει να είναι ένα συμπληρωματικό στοιχείο κοινωνικής συναίνεσης. Όταν ο πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό. Όταν το κτίριο αυτό, έχει ψυχή, όταν είναι κάτι τέτοιο, τότε αυτό δεν πουλιέται», συμπλήρωσε.


Πηγή: www.real.gr 


ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανακαλύψτε το παιδί που κρύβεται μέσα σας και αλλάξτε τη ζωή σας
Η απουσία συνειδητής επαφής με το παιδί...
Πώς αναγνωρίζουμε τους εγωιστές ανθρώπους;
Τι είναι οι εγωιστές; Κάποτε μου είπε...