Παναγόπουλος: Πίεση από εξωγενείς παράγοντες

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Παναγόπουλος μίλησε για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα, για την πίεση που υπάρχει στα αποδυτήρια από εξωγενείς παράγοντες, αλλά και για το αν νιώθει ότι η ομάδα του κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγόπουλου στη Nova:

Για το τι κρατάει από τον αγώνα με τον ΟΦΗ και τη συνέχεια των υποχρεώσεων: "Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θέλαμε να βάλουμε γκολ, θέλαμε την πρόκριση, κατεβήκαμε με σκοπό να κυνηγήσουμε αυτό που μπορούσαμε. Η εμφάνιση ήταν εξαιρετική από τα παιδιά και αυτό που μας έλειψε ήταν η τύχη και ότι πέσαμε σε έναν ικανό τερματοφύλακα και πριν το 60′ θα μπορούσαμε εμείς να είχαμε ανοίξει το σκορ και να ήταν ένα άλλο παιχνίδι. Το αφήνουμε πίσω μας, σίγουρα θα θέλαμε να συνεχίσουμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάξουμε τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα και τους επόμενους αγώνες που έχουμε να δώσουμε".
 
Για τον κρίσιμο αγώνα της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα:
"Σίγουρα θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΣ προέρχεται από ένα σερί τριών νικών και εμείς από την άλλη έχουμε ένα άσχημο σερί με ήττες. Νομίζω ότι θα είναι ένα παιχνίδι που από το πρώτο λεπτό θα πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι, ήρεμοι και πειθαρχημένοι στο πλάνο που θα επιλέξουμε να κατέβουμε. Σίγουρα η ανάγκη για τους τρεις βαθμούς και τη νίκη είναι πιο επιθυμητή από ποτέ".
 
Για το τι πρέπει να προσέξει η ομάδα του κόντρα στον ΠΑΣ: "Ουσιαστικά, πλέον θα επικεντρωθούμε στη δική μας ομάδα. Εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι έτσι όπως πρέπει. Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρυσι, διαθέτει ένα σύνολο, το οποίο ο ένας παίκτης με τον άλλο γνωρίζονται. Η έλευση του κυρίου Πετράκη έχει δώσει μια άλλη ώθηση, οι νίκες τους έχουν δώσει μια έξτρα ψυχολογία, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και δεν επιτρέπεται να επαναλάβουμε εμφάνιση όπως αυτή με τον Εργοτέλη. Το ζητούμενο είναι η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Τα πάντα περνάνε από εμάς και είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας".
 
Για το γεγονός ότι ο Πανιώνιος έχει μείνει χαμηλά στη βαθμολογία και το αν υπάρχει πίεση στα αποδυτήρια: "Πίεση υπάρχει μέσα στα αποδυτήρια σε φυσιολογικά επίπεδα. Εκείνο που μας ενοχλούσε ή μας ενοχλεί είναι η πίεση που δεχόμαστε από εξωγενείς παράγοντες. Και λέγοντας εξωγενείς παράγοντες είναι κάποιες καταστάσεις τις οποίες βιώνουμε όλοι όσοι είμαστε μέσα στον σύλλογο. Από εκεί και πέρα τα παιδιά δείχνουν ότι είναι επαγγελματίες, δουλεύουν σκληρά και σίγουρα έδωσαν πολλούς αγώνες μαζεμένους. Τετάρτη-Κυριακή είχαμε παιχνίδια από τις 5 Ιανουαρίου. Δεν έχουμε την ευελιξία στο ρόστερ έτσι ώστε να μπορούμε να ξεκουράζουμε κάποια παιδιά. Η πίεση είναι κάτι που όπως έχω ξαναπεί πρέπει να την μετατρέψεις σε κίνητρο, ισχυρό κίνητρο και να την υπερνικήσεις. Να την κάνεις σύμμαχο. Πλέον, έχουμε δείξει ότι έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο. Όλοι έχουμε αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης και θέλουμε να μιλάμε μόνο στο γήπεδο".
 
Για το αν επηρεάζουν την απόδοση της ομάδας οι εξωγενείς παράγοντες που δημιουργούν πίεση: "Δεν την επηρεάζουν άμεσα σε ότι αφορά το 90λεπτο της Κυριακής. Όταν συνέχεια αιωρούνται πράγματα, λέγονται διάφορα, δεν είναι και ότι καλύτερο. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές επαγγελματίες, νεαρά παιδιά και κάποια από αυτά βρίσκονται χρόνια στον σύλλογο. Πρέπει όλοι να βάλουν στην άκρη τα όποια προβλήματα, να αφήσουν την ομάδα να πορευθεί με ηρεμία. Το κέρδος μας είναι ότι παρά την ήττα από τον ΟΦΗ αν και θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νίκη ψυχολογίας, το μεγαλύτερο βραβείο, παράσημο ήταν, να μου επιτραπεί η έκφραση, αυτή η συμφιλίωση και το αγκάλιασμα του κόσμου. Του κόσμου που ήταν στο γήπεδο όμως. Αυτά τα παιδιά που ήρθαν και μας βρήκαν μετά τον αγώνα με τον Άρη, τήρησαν για μία ακόμα φορά την υπόσχεση τους, ήταν δίπλα στην ομάδα και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό και νομίζω πως αυτό είναι κέρδος για όλους".
 
Για το αν νιώθει η ομάδα να κινδυνεύει με υποβιβασμό: "Δεν μπαίνω στη διαδικασία αριθμών και κομπιουτεράκια. Ούτε πέρυσι μπήκα σε τέτοια διαδικασία, αν και πάλι είχαμε μία έτσι παρόμοια περίπτωση. Είχαμε πολλά συνεχή άτυχα αποτελέσματα. Θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξαναλέω πως βγάλαμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, επειδή παίξαμε πολλούς αγώνες μαζί. Σίγουρα η ήττα από τον Εργοτέλη και από τον Άρη, μας αφήσανε λίγο πίσω επειδή ήταν ομάδες που είναι στα μέτρα μας. Έχουμε δείξει ότι με καλές ομάδες, επειδή και εμείς θεωρώ πως είμαστε ποιοτική ομάδα, παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε σε κάθε παιχνίδι τη νίκη και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας".

Σχετικά άρθρα