Στέφενς: Να (απο)δείξουμε πως πολεμάμε για τον ΠΑΟΚ

Ο ολλανδός τεχνικός του ΠΑΟΚ, Χουμπ Στέφενς, μίλησε για την πρόκριση της ομάδας του στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, για τις σκέψεις του ενόψει της συνέχειας, για την συνάντηση με τους οπαδούς του Δικέφαλου του Βορρά, αλλά και για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφενς:
-Χτες μετά τον αγώνα αναφέρατε πως ήταν μια εμφάνιση πιο κοντά σ’ αυτό που θέλετε να βλέπετε, σ’ αυτό που προσπαθείτε να δημιουργήσετε. Ποια είναι τα βασικά στοιχεία αυτής της επιθυμητής εικόνας;
"Οχι, δεν έχει να κάνει με ονόματα αλλά με τον τρόπο που παίζουμε. Ακόμη και το ομαδικό πνεύμα ήταν καλό και νομίζω πως αυτό ήταν το πιο σημαντικό".

-Προς αποφυγή παρεξήγησης, δε σας ρώτησα ονόματα αλλά στοιχεία…
"Ναι, φυσικά αλλά αν πω στοιχεία θα πρέπει να πω και ονόματα, κάτι που δε θα κάνω ενώ έχουμε ένα αρκετά πολυπληθές σύνολο από το οποίο νομίζω πως κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί και πρέπει να φέρνει σε κάθε αγώνα συμπεριφορές από αυτές που είχαμε χτες".

-Τί επιθυμείτε να διορθώσετε άμεσα, που επικεντρώνετε ως στόχο βελτίωσης, ποιές είναι οι σκέψεις σας αγωνιστικά για το άμεσο μέλλον;
"Φυσικά στην κατοχή της μπάλας για όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα με πολλή κίνηση από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό θέλουμε να δούμε άμεσα, όπως επίσης τη δημιουργία πολλών ευκαιριών για να σκοράρουμε".

-Είναι γνωστό πως για εσάς ο πιο σημαντικός αγώνας είναι ο επόμενος, εντούτοις στο πίσω μέρος του μυαλού σας…
"Οχι, όχι, όχι… (γέλια)".

-Εχετε ξεκινήσει να σκέφτεστε και να λειτουργείτε συνυπολογίζοντας τον πρώτο αγώνα με την Μπενφίκα;
"Το κατάλαβα γι’ αυτό βιάστηκα να πω όχι. Ως επαγγελματίας έχεις την υποχρέωση να συγκεντρώνεσαι στον επόμενο αγώνα κι ο επόμενος αγώνας είναι κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Μετά από αυτόν πρέπει να δείξεις πως είσαι έτοιμος για τον εκάστοτε επόμενο αγώνα".

-Πριν από λίγες ημέρες δεχτήκατε την επίσκεψη οπαδών στην προπόνηση. Ποιο ήταν το μήνυμα που λάβατε;
"Μπορώ να πω ότι καταλαβαίνω πως οι οπαδοί μας είναι απογοητευμένοι.

Και το γεγονός πως ήρθαν και μας το έδειξαν, το γεγονός πως είδαν κάποια πράγματα κι ήρθαν και μας μίλησαν γι’ αυτά με νορμάλ τρόπο είναι καλό και τους αξίζουν συγχαρητήρια για τον τρόπο που το έπραξαν.

Ακόμη κι έτσι νομίζω πως όλο αυτό δίνει κίνητρο στους ποδοσφαιριστές γνωρίζοντας πως οι οπαδοί ζουν μαζί μας, πως είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν. Συνεπώς ήταν καλό που βρέθηκαν εδώ και συζήτησαν μαζί μας".

-Απομένει μια προπόνηση πριν την αναχώρηση για τον Κυριακάτικο αγώνα, μπορείτε να υπολογίζετε σε κάποιο-α από τα πρόσωπα που ήταν εκτός τον τελευταίο καιρό;
"Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα τώρα, θα πρέπει να περιμένουμε την αυριανή προπόνηση για να είμαστε σίγουροι και να βγάλουμε και την αποστολή.

Είναι δύσκολο να το κάνω έχοντας μια -ακόμη- προπόνηση μπροστά μας".

-Την Κυριακή θα βρεθείτε στην Τρίπολη για ν’ αντιμετωπίσετε τον Αστέρα. Οι σκέψεις σας για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση;
"Ελπίζω να παρουσιάσουμε το ίδιο ομαδικό πνεύμα και να (απο)δείξουμε στους οπαδούς μας πως πολεμάμε για τον ΠΑΟΚ και πως είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν, είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέλη του ΠΑΟΚ και που δουλεύουμε γι’ αυτόν.

Και νομίζω πως όταν το δείξεις αυτό και νιώσεις πραγματικά υπερήφανος τότε είσαι στον σωστό δρόμο".

Σχετικά άρθρα