Μαρκάνο: Ανυπομονώ να παίξω στο Καραϊσκάκη

Ανυπόμονος να παίξει ξανά μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού δήλωσε ο Ιβάν Μαρκάνο και στάθηκε στο γεγονός ότι δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο προσαρμογής, διότι γνωρίζει τον σύλλογο από το προ διετίας πέρασμα του.Αναλυτικά η συνέντευξη του Ισπανού αμυντικού στη Stadio:

Πώς περνούν οι πρώτες ημέρες μετά την επιστροφή σου στον Ρέντη;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι ξανά εδώ! Οι αναμνήσεις μου από την τελευταία φορά που φόρεσα την φανέλα του Ολυμπιακού είναι καταπληκτικές. Ήδη ανυπομονώ να φορέσω ξανά τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι και να παίξω στο «Καραϊσκάκη». Οι πρώτες μου ημέρες εδώ περνούν ήρεμα, έχω μπει σε ρυθμό προπονήσεων και παράλληλα προσπαθώ να τακτοποιηθώ. Υπάρχουν αρκετά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν, αλλά όπως είπα και πριν, είμαι πολύ χαρούμενος που έχω επιστρέψει και ανυπομονώ να παίξω».

Ερχόμενος στον Ρέντη, βρίσκεις αρκετά νέα πρόσωπα. Πώς βλέπεις το επίπεδο της ομάδας;

«Η αλήθεια είναι ότι έχουν έρθει αρκετοί νέοι ποδοσφαιριστές. Η βάση του Ολυμπιακού όμως παραμένει η ίδια. Με τους Έλληνες παίκτες έχω συνυπάρξει και στο παρελθόν, ενώ και οι ξένοι που έχουν έρθει στην ομάδα έχουν βοηθήσει τα μέγιστα για να δημιουργηθεί ένα ιδανικό σύνολο, πολύ δεμένο και δυνατό. Το επίπεδο, όπως και τότε που ήμουν εγώ στην ομάδα, είναι πολύ υψηλό και διαρκώς ανεβαίνει».

Το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί Ισπανοί ή ισπανόφωνοι στην ομάδα σε βοηθάει;

«Εν γένει ναι! Και η οικογένειά μου μπορεί να έχει εδώ περισσότερους φίλους, περισσότερες παρέες. Και σε προσωπικό, αγωνιστικό επίπεδο, βέβαια, με βοηθάει πάρα πολύ το γεγονός ότι υπάρχουν στην ομάδα παίκτες που μιλούν ισπανικά, όπως και μέλη του τεχνικού επιτελείου, φυσικά».

Έχεις προλάβει να κάνεις νέες φιλίες στον Ρέντη αυτές τις ημέρες που βρίσκεσαι εδώ με την ομάδα;

«Ήδη έχω κάνει νέες φιλίες, ναι! Πήγαμε μάλιστα και παρακολουθήσαμε μαζί και τον αγώνα μπάσκετ (με τη Μάλαγα) και ήταν πολύ ωραία. Χαίρομαι που έχω βρει εδώ φιλικά πρόσωπα, καλά παιδιά, τα οποία με υποδέχθηκαν με πολύ ωραίο τρόπο».

Ο Ολυμπιακός στράφηκε στην επιλογή σου, μεταξύ άλλων παραγόντων, και για το ότι είσαι αυτό που λέμε «δοκιμασμένη» λύση, αφού η ομάδα ξέρει τι είσαι ικανός να κάνεις. Νιώθεις έτοιμος για την πρόκληση;

«Φυσικά και είμαι έτοιμος. Είναι σημαντικό και για εμένα το ότι ξέρω την ομάδα. Με βοηθάει πάρα πολύ να νιώσω πιο άνετα εδώ. Είμαι σε καλό ρυθμό, περιμένω να βελτιωθώ άμεσα, όμως ακόμη περισσότερο να βοηθήσω την ομάδα μου να επιτύχει τους στόχους της σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη».

Είσαι, πλέον, κομμάτι μίας αμυντικής γραμμής η οποία δεν δέχεται εύκολα γκολ. Σε γεμίζει αυτοπεποίθηση αυτό;

«Σίγουρα βοηθάει! Δεν το συζητάω. Η ψυχολογία είναι το «Α» και το «Ω» σε έναν ποδοσφαιριστή και το γεγονός ότι η άμυνα του Ολυμπιακού είναι σε εξαιρετική κατάσταση με βοηθάει να προσαρμοστώ αμέσως και να μπω στο κλίμα. Κοίταξα τους αριθμούς πριν έρθω και είδα ότι τα παιδιά τα πάνε πάρα πολύ καλά! Στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο δέχονται πολύ λίγα γκολ. Και στο Τσάμπιονς Λιγκ θα δώσουμε ό,τι καλύτερο έχουμε, για να διατηρήσουμε αυτή μας την απόδοση σε υψηλό επίπεδο

Έκανες ξανά… ντεμπούτο με την ομάδα μας, έχοντας παίξει παρτενέρ και του Αβραάμ, τον οποίο γνώριζες, αλλά και του Μανωλά, τον οποίο γνώρισες τώρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που ήδη κατάφερα να παίξω ξανά με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Είμαι χαρούμενος που πάμε καλά και που πλέον είμαι ξανά κομμάτι της άμυνας του Ολυμπιακού. Μακάρι να συνεχίσουμε σε αυτό τον ρυθμό και να προχωράμε με νίκες. Θέλω να είμαι σε θέση να συνεργάζομαι καλά με όλα τα παιδιά στην άμυνα και το γεγονός ότι είναι όλοι τους εξαιρετικοί παίκτες με βοηθάει πάρα πολύ.

Θεωρείς πως το γεγονός ότι έχεις ήδη πάρει ματς στα πόδια σου θα σε βοηθήσει να είσαι σε καλύτερο ρυθμό ενόψει του παιχνιδιού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ;

«Σίγουρα! Ο ρυθμός έρχεται μέσα από τα παιχνίδια και μέσα από αυτόν βελτιώνεις την απόδοσή σου. Μακάρι όλη η ομάδα να συνεχίσει να βρίσκεται σε καλό ρυθμό και να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλουμε όλοι. Έτσι θα χτίζεται και η ψυχολογία όλων των παικτών, ενόψει των αγώνων με τη Μάντσεστερ!

Σου έλειψε καθόλου η Ελλάδα;

«Είχα έρθει ξανά, για τέσσερις ημέρες μόνο, για διακοπές. Ναι, η αλήθεια είναι πως μου είχε λείψει πάρα πολύ! Να όμως που είμαι πάλι εδώ και έχω την ευκαιρία να ζήσω ξανά την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Σχετικά άρθρα