“Παίκτης “κλειδί” ο Γκιστ και… γνωστός Σπανούλης”

Ο τεχνικός της Νέας Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά και την ομάδα του.«Όταν άρχισε η σεζόν, βασικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Βλέποντας όμως τις νίκες που κάνουμε, υπάρχει αναπροσαρμογή στόχων: Να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να μπορούμε να ελέγχουμε τα ματς όσο περισσότερο μπορούμε. Θέλουμε να μπούμε στα πλέι οφ και να τερματίσουμε στην πρώτη εξάδα», αναφέρει ο τεχνικός του συγκροτήματος των βορείων προαστίων στο «ΦΩΣ» για τους στόχους της… πρωτάρας στην κατηγορία ΑΕΝΚ, αλλά δεν παραλείπει να υπογραμμίσει και τους προσωπικούς του στόχους: «Να γίνομαι καλύτερος και να ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις όποιας ομάδας προπονώ».
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κλήθηκε παράλληλα να αναλύσει και το μεγάλο παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στους δύο «αιωνίους», ενώ έκανε και τις εκτιμήσεις του για τον όμιλο-φωτιά στον οποίο βρίσκονται: «Πιστεύω ότι θα περάσουν (σ.σ. και οι δύο), αλλά δεν μπορώ να πω σε ποια θέση. Αν ο Ολυμπιακός νικήσει στο ΟΑΚΑ, θα γίνει το φαβορί για τη 2η θέση», σημείωσε ο κόουτς των νεοφώτιστων.
Σχετικά με τον λόγο που οι Πειραιώτες δυσκολεύονται τόσο πολύ στα τελευταία τους παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό:  «Έχει συμβεί σε αρκετά ματς μεταξύ τους τον τελευταίο καιρό, άρα δεν είναι τυχαίο. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει βρει πράγματα να κάνει στην άμυνα του που δυσκολεύουν πολύ την επιθετική λειτουργία του Ολυμπιακού. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που ο Παναθηναϊκός κρατάει συνεχώς τον Ολυμπιακός σε πολύ χαμηλό σκορ. Σε αυτά τα ματς καλείται ο ένας προπονητής να βάζει προβλήματα στον άλλο. Περιμένουμε όλοι οι μπασκετικοί με μεγάλη αγωνία το ματς της Πέμπτης για να δούμε την απάντηση του προπονητή του Ολυμπιακού, τις λύσεις που θα δώσει».
Για το τι παίκτη θα χρειαζόταν τώρα ο Ολυμπιακός στο ενδεχόμενο που έκανε μεταγραφή: «Πιο πολύ και από μία μεταγραφή τώρα, ο παίκτης που θα χρειαζόταν ον Ολυμπιακός για να λύσει τα προβλήματα που του δημιουργεί ο Παναθηναϊκός είναι ο Λο! Την έλλειψη αυτού του παίκτη τη θεωρώ τεράστιο πρόβλημα. Ο Λο είναι για τον Ολυμπιακός άλλος ένας δημιουργός πλην του Σπανούλη».
Για το αν είναι «κλειδί» για τον αγώνα του ΟΑΚΑ να βρεθεί «συμπαραστάτης» στον Σπανούλη: «Κλειδί στο ΟΑΚΑ θα είναι αυτή καθ” αυτή η απόδοση του Σπανούλη. Να τα καταφέρει να βρει ρυθμό, να είναι πιο εύστοχος, να δημιουργήσει και να εκτελέσει, να είναι ο γνωστός Σπανούλης. Βεβαίως θα είναι πολύ σημαντικό να βρεθεί σε μεγάλη μέρα κι άλλος παίκτης να βοηθήσει. Σημαντικός για μένα σε αυτό το ματς μπορεί να αποδειχθεί ο Πέτγουεϊ, να δώσει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού την ενέργεια κι εκρηκτικότητα που μπορεί».
Για το «κλειδί» από πλευράς Παναθηναϊκού: «Το αν θα είναι έτοιμος ο Γκιστ. Αυτός είναι ο παίκτης-κλειδί του Παναθηναϊκού στα ματς με τον Ολυμπιακό, διότι αντιμετωπίζει πολύ καλά τον Σπανούλη. Γενικώς για τις νίκες στα τελευταία ματς του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η αθλητική ικανότητα των ψηλών του ΠΑΟ. Είναι γρήγοροι κι ευέλικτοι, προσαρμόζονται πάνω στο βασικό ατού του Ολυμπιακού είναι το πικ εν ρολ, δηλαδή μπορούν να αλλάζουν και να μαρκάρουν περιφερειακούς του Ολυμπιακού και ειδικά τον Σπανούλη. Αυτό σε συνδυασμό με τα ψηλά γκαρντ που έχει ο Παναθηναϊκός, δεν αφήνει πλεονέκτημα για τον Ολυμπιακό τις στιγμές που αλλάζουν στα πικ εν ρολ, ούτε μακριά, ούτε κοντά στο καλάθι».
Για τους λόγους της αγωνιστικής πτώσης του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πρόβλημα από την αρχή της σεζόν με τους τραυματισμούς. Κατάφερε όταν επέστρεψαν οι τραυματίες του να γίνει ανταγωνιστικός απέναντι στις κορυφαίες ομάδες, όμως του έχει στοιχίσει, διότι χάνει ενέργεια, σε συνδυασμό και με την ηλικία του Διαμαντίδη. Τώρα, λόγου χάρη, στη βαριά ήττα στη Μάλαγα, η ισπανική ομάδα ανέβασε από την αρχή πολύ έντονους ρυθμούς στο παιχνίδι, τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντική ήταν πολύ πιεστική, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός από το 32ο λεπτό να μείνει από καύσιμα. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται με μεταγραφή να αποκτήσει άλλον έναν παίκτη στην περιφέρεια».
Για το αν είναι «κλειδί» για τον Ολυμπιακό να τρέξει και να μην πάει σε σετ παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: «Βεβαίως. Θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο αν το καταφέρει αυτό. Έχει μεγαλύτερο ροτέισον αυτή τη στιγμή από τον Παναθηναϊκό, ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από το σετ παιχνίδι 5 μ 5 που επιδιώκει ο Πεδουλάκης και στο οποίο είναι δυνατός ο ΠΑΟ. Είδαμε ξαναλέω ότι τον ξεθέωσε η Μάλαγα τον Παναθηναϊκό με τον πολύ έντονο ρυθμό της».
Σχετικά με το αν βλέπει κάποια ομάδα που να είναι άπαικτη για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Όχι, δεν υπάρχει ομάδα άπαικτη. Κι ας δείχνει η Ρεάλ από τον άλλο όμιλο μέχρι τώρα να είναι η καλύτερη στη διοργάνωση, και ας δείχνει η Μπαρτσελόνα επίσης πολύ δυνατή. Μην υποτιμάτε ποτέ τις δύο ελληνικές ομάδες, οι οποίες μπορεί να μην έχουν το μεγαλύτερο μπάτζετ, μπορεί να μην έχουν το καλύτερο έμψυχο υλικό, όμως έχουν την τεχνογνωσία να παίρνουν τις καλύτερες αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία κι έχουν πάρει τις τρεις τελευταίες Ευρωλίγκες».
Όσο για τον Αντετοκούνμπο και το που μπορεί να φτάσει: «Έχει τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του ΝΒΑ! Να γίνει παίκτης που θα παίζει All Star. Αν σκεφτούμε ότι είναι 19 ετών, ότι παίζει καταπληκτικά για πρώτη σεζόν στο ΝΒΑ, όχι μέχρι πριν από λίγους μήνες αγωνιζόταν στην Α2 στην Ελλάδα, ούτε καν στην Α1, ότι είναι 2,07 ύψος και μπορεί να χειριστεί τη μπάλα με τέτοιο τρόπο, ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ σε πολλά σημεία, θα είναι ευτύχημα για το ελληνικό μπάσκετ να κερδίσουμε έναν παικταρά για την Εθνική πιο γρήγορα απ” ό,τι περιμέναμε».

Τέλος απάντησε και στο αν είναι απλήρωτοι στην ΑΕΝΚ: «Όχι. Η διοίκηση της ομάδας άλλαξε, ο κ. Λατσούδας αποχώρησε για προσωπικούς και ιατρικούς λόγους, ήταν ο ηγέτης αυτής της ομάδας και δεν την έφτιαξε μόνο, κατάφερε και να την παραδώσει σε καλά χέρια. Την έδωσε σε μία άλλη σημαντική οικογένεια της Κηφισιάς, την οικογένεια Δημουλά, η οποία με πρόεδρο τον κ. Βαγενά παρέχει όλα τα εφόδια που χρειαζόμαστε στην Α1».

Σχετικά άρθρα