Θυμήθηκε να νικήσει και ανάσανε η Ξάνθη

Με γκολ του Γούτα στο 88′ η Ξάνθη επικράτησε 1-0 της Καλλονής στα Πηγάδια για την 25η αγωνιστική της Super League
Η Ξάνθη είχε ξεχάσει τη χαρά της νίκης και μετά από οκτώ παιχνίδια με έξι ήττες και δύο ισοπαλίες τη θυμήθηκε. Η ομάδα του Κεχαγιά κέρδισε 1-0 την Καλλονή στα Πηγάδια και με το τρίποντο πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού έφτασε τους 29 βαθμούς (όσους και η Καλλονή) και ξέφυγε 7 βαθμούς από τα μπαράζ. Λυτρωτής για τους ακρίτες ο Γούτας, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την σέντρα του Κάλβο, πρόλαβε τον Σιδεράκη και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 88′. Το συγκρότημα του Μαντζουράκη κρατούσε σφιχτά έναν σημαντικό βαθμό μέχρι το τέλος, αλλά μία αμυντική αδράνεια της τον στέρησε.

Οι δυο ομάδες είχαν να αντιμετωπίσουν αρκετές απουσίες αλλά όπως φάνηκε στην διάρκεια του αγώνα η απουσία του Λεοζίνιο από πλευράς Καλλονής ήταν αρκετά σημαντική αφού οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να φτιάξουν παιχνίδι και να απειλήσουν την αντίπαλη εστία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Από την άλλη πλευρά και η Ξάνθη είχε απουσίες αλλά στο δεύτερο μέρος η είσοδος των Κάλβο και Σουάρες βοήθησε τους γηπεδούχους να γίνουν πιο επιθετικοί, να απειλήσουν περισσότερο και να φτάσουν τελικά στο χρυσό τέρμα του Γούτα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το ματς δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα το αξιόλογο, κυρίως στο πρώτο μέρος, όπου δεν υπήρχε ούτε μια τελική προς τις δυο εστίες. Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη ήταν αυτή που έψαξε περισσότερο το γκολ και τελικά το πέτυχε.

Ουσιαστικά δύο ήταν οι φάσεις, που σημάδεψαν το παιχνίδι. Στο 76’ ο Ζακουάνι έκανε καθαρό χέρι, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, αφού ο Κομίνης δεν καταλόγισε το πέναλτι –με αποτέλεσμα η ΠΑΕ να βγάλει ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του ματς-, ωστόσο η… δικαιοσύνη αποδόθηκε στο 88’ με τον Γούτα να λυτρώνει την ομάδα του μετά από σέντρα του Κάλβο.

SKODA Ξάνθη (Κεχαγιάς): Κυριακίδης, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (74′ Ράνος), Σολτάνι, Τριάδης (46′ Κάλβο), Σολάρι (63′ Σουάρες).

ΑΕΛ Καλλονής (Μαντζουράκης): Σιδεράκης, Χωριανόπουλος (90 Νιαμπούγιου), Ζακουανί, Βαλιός, Γιορέντε, Κεϊτά (86′ Κεϊτά), Φαρία, Μαρσέλο, Καλτσάς, Ποντάνι (61′ Φουρλάνος), Μανούσος.

Σχετικά άρθρα