Νίκη με ανατροπή και δώρα του ΠΑΟΚ ο Αστέρας

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Αθανασιάδη στο 60′, αλλά με τέρματα των Γκοΐαν και Χουάνμα στο 65′ και το 78′ ο Αστέρας κέρδισε στην Τρίπολη 2-1 για την 25η αγωνιστική
Την κακή του αμυντική λειτουργία για μία ακόμα φορά πλήρωσε ο ΠΑΟΚ, που αν και προηγήθηκε -όπως και με τον Πλατανιά- ηττήθηκε με 1-2 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Ο Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ στο 60′ μετά από ασίστ του Νάτχο, αλλά στη συνέχεια τα παιδικά λάθη στα μετόπισθεν του Δικεφάλου γκρέμισαν το προβάδισμα. Στο 65′ και μετά από αδράνεια και κακή αντίδραση του Γλύκου ο Γκοΐαν ισοφάρισε… κατά λάθος και στο 78′ ο Χουάνμα χάρισε μία μεγάλη νίκη στην ομάδα του και αφού προηγήθηκε απίστευτο μπέρδεμα μεταξύ Μαντούρο και Γλύκου. Ως εκ τούτου το συγκρότημα του Βεργέτη πλησίασε στους έξι βαθμούς τον ΠΑΟΚ (προσπέρασε και τον Παναθηναϊκό), ενώ αντίθετα οι θεσσαλονικείς ηττήθηκαν για τέταρτο σερί παιχνίδι μακριά από την Τούμπα, δεχόμενοι σε όλα δύο γκολ.

Χωρίς γκολ και με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ολοκληρώθηκε το α’ μέρος. Ο Αστέρας προσπάθησε να αιφνιδιάσει στα πρώτα λεπτά, αλλά ο ΠΑΟΚ πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία και με τον Λούκας δημιούργησε ρήγματα από την αριστερή πτέρυγα στο πρώτο 20λεπτο. Ο Αθανασιάδης όμως δεν αξιοποίησε κάποιο από τα γυρίσματα του ισπανού, κάνοντας άσχημα κοντρόλ μέσα στην περιοχή και ενώ μπορούσε να απειλήσει.

Ο Αστέρας ήταν σε κακή μέρα, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει και να απειλήσει τον Γλύκο. Ο ΠΑΟΚ ήλεγχε εύκολα το ματς, έχοντας για οργανωτή τον Νάτχο, που είχε κάποιες καλές εμπνεύσεις, αλλά σε γενικές γραμμές η συνεργασία μεσαίας γραμμής-επίθεσης ήταν προβληματική. . Η μεγαλύτερη ευκαιρία του ημιχρόνου καταγράφηκε στο 30′ όταν μετά από κόρνερ του Λούκας, ο Μπαντής έκανε "τσαφ", αλλά ο Ολίσε δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενή εστία.

Στο ίδιο μοτίβο ξεκίνησε το β’ μέρος με τον ΠΑΟΚ να έχει την φλύαρη υπεροχή, αλλά τους 22 ποδοσφαιριστές να συνεχίζουν να κάνουν πολλά εύκολα λάθη. Η διαφορά με το πρώτο ημίχρονο ήταν πως πλέον οι δύο ομάδες ήταν αποτελεσματικές και σε πέντε λεπτά σημειώθηκαν δύο γκολ. Αρχικά προηγήθηκε ο Δικέφαλος όταν ο Αθνασιάδης με το κεφάλι νίκησε τον Μπαντή μετά από εξαιρετική κάθετη του Νάτχο στο 60′ και στο 65′ ο Γλύκος δέχθηκε ένα φτηνό γκολ σε προβολή κατά λάθος του Γκοΐαν μετά από φάουλ του Καράσκο.

Το ματς πήρε καλύτερο ρυθμό και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα μετά από απίστευτο λάθος της άμυνας. Μαντούρο και Γλύκος μπερδεύτηκαν, ο Χουάνμα πήρε την κόντρα και με την βοήθεια του δοκαριού έγραψε το 2-1 στο 78′. Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά και ένα λεπτό αργότερα ο Ολίσε έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπαντή να τον σταματάει από θέση τετ α τετ. Ο Δικέφαλος βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει, ο Αστέρας αν ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε ν πετύχει και τρίτο γκολ με τον Χουάνμα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Μπαντής, Λούι (55’ Τσαμπούρης), Κυριακόπουλος, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (70’ Κάφα), Χουάνμα, Ντε Μπλάσις, Καράσκο (82’ Κουρμπέλης)

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (75’ Λαζάρ), Ολίσε (80’ Λίνο), Χούσεν (80’ Κουλούρης), Αθανασιάδης

Σχετικά άρθρα