Σκούρας: Θέλουμε δίπλα μας και τον Τσακίρη

O επιχειρηματίας Κυριάκος Σκούρας μίλησε για την προσπάθεια αγωνιστικής και οικονομικής σωτηρίας του Πανιωνίου, αρνούμενος πως πίσω από την πρωτοβουλία τους βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Τσακίρης, ωστόσο παραδέχθηκε πως όλοι θα τον ήθελαν δίπλα τους.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σκούρα στο NovaΣΠΟΡ FM:

Για την προσπάθεια που ξεκίνησε: «Δεν είμαι μόνο εγώ, είμαστε μια ομάδα που πάμε να κάνουμε μια πανστρατιά των Νεοσμυρνιωτών για να επιβιώσει ο σύλλογος. Έχοντας μεγαλώσει σε αυτή την πόλη, ο Πανιώνιος είναι μία… αρρώστια. Και έχει μεγάλη ιστορία ο σύλλογος. Δεν μπορεί σήμερα να παίζουν πέντε ποδοσφαιριστές στον Ολυμπιακό και άλλοι δέκα στην Α’ εθνική από τον Πανιώνιο και ο σύλλογος να οδεύει προς διάλυση. Αυτό δεν μπορεί να το δεχθεί κανένας φίλαθλος του Πανιωνίου».
Για τα χρέη της ΠΑΕ: «Στην πραγματικότητα, η ομάδα δεν είναι για διάλυση, καθώς άλλοι χρωστάνε πολλά περισσότερα. Ο Πανιώνιος χρωστάει λίγα. Ο ορκωτός λογιστής δεν έχει βγάλει πόρισμα ακόμα, αλλά μας είπαν πως είναι γύρω στα 5 εκατομμύρια. Ο Άρης για παράδειγμα χρωστά 35. Δεν κατηγορώ κανέναν, αλλά λέω πως τα λεφτά για τον Πανιώνιο είναι λίγα. Θέλει ένα νοικοκύρεμα. Εμείς δεν έχουμε βλέψεις για τη διοίκηση, αλλά για τη σωτηρία της ομάδας. Είμαστε πάρα πολλοί από τη Νέα Σμύρνη. Από μένα μέχρι και τους Πάνθηρες. Θέλουν κι αυτοί τη σωτηρία της ομάδας».
Για τους στόχους τους: «Προσπαθούμε να βοηθήσουμε πρώτον να σωθεί η ομάδα και δεύτερον να μπούμε σε ένα ευεργετικό άρθρο. Αν μπούμε θα έχει τη δυνατότητα η ομάδα να επιβιώσει και να είναι δυνατή και στο επόμενο και το μεθεπόμενο πρωτάθλημα πάλι με το ίδιο στυλ που αφορά νέα παιδιά. Δεν πάμε να μαζέψουμε δέκα ξένους. Την Τρίτη θα έχουμε μια συνάντηση με τον δικηγόρο για να δούμε σε ποιο άρθρο μπορούμε να μπούμε, παρότι η ομάδα δεν χρωστάει πολλά σε ποδοσφαιριστές. Τα περισσότερα είναι προς τρίτους και την εφορία. Άλλη λύση δεν υπάρχει για να έχει συνέχεια ο σύλλογος».
Για τη συνεργασία με τη νυν διοίκηση: «Είμαστε δίπλα στη διοίκηση, εμείς δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τον Πανιώνιο, θέλουμε να βοηθήσουμε. Εμείς είπαμε όλοι μαζί και δεν έχουμε αντιδράσεις από κανέναν. Χρειάζεται να είμαστε ένα σώμα. Πρέπει να είναι κάποιος τρελός για να έχει αντίρρηση. Τα παιδιά στη διοίκηση είναι Πανιώνιοι. Λάθη έγιναν, αλλά δεν πάμε να δικάσουμε κάποιον, πάμε να σώσουμε την ομάδα. Δεν μιλάμε για αγορά της ΠΑΕ, αλλά για βοήθεια. Να έρθει όλη η Νέα Σμύρνη στο γήπεδο σήμερα, να ξυπνήσουμε την πόλη να έρθει να βοηθήσει. Άνθρωποι που έχουν να πατήσουν στο γήπεδο τρία χρόνια, με πήραν τηλέφωνο πως σήμερα θα είναι στο γήπεδο».
Για τους ποδοσφαιριστές: «Τα παιδιά έχουν δώσει και την ψυχή τους και θέλω να τους πω συγχαρητήρια γιατί παίζουμε χωρίς να έχουν πληρωθεί. Και τα παιδιά είναι σύμφωνα σε αυτή την προσπάθεια. Πάμε να σώσουμε την ομάδα και όχι για τις καρέκλες. Αν σωθεί η ομάδα θα καθίσουμε να δούμε πως μπορεί να βοηθήσει ο καθένας. Δεν μπαίνουμε να βγάλουμε λεφτά, έχουμε τις δουλειές μας τις επιχειρήσεις μας, πάμε να σώσουμε αυτό το σωματείο για να περνάμε ευχάριστα τις Κυριακές που θα πηγαίνουμε στο γήπεδο».
Για το αν «κρύβεται» ο Τσακίρης πίσω από αυτή την κίνηση: «Όχι όχι. Έχω μιλήσει μαζί του στο παρελθόν και έχω να πω πως είναι πάρα πολύ κύριος. Αγαπάει τον Πανιώνιο. Τώρα πήραμε μόνοι μας την πρωτοβουλία και δεν τον έχουμε ενημερώσει. Ελπίζω πως θα το δει με καλό μάτι. Ο κύριος Τσακίρης δεν είναι εμπαθής προς τον Πανιώνιο, έχει δείξει έμπρακτα πως αγαπάει την ομάδα. Εμείς προσπαθούμε να προσεγγίσουμε όλο τον κόσμο και θα ήταν αμαρτία να λέγαμε πως δεν θα τον θέλαμε δίπλα μας».
Για τον διαχειριστικό έλεγχο: «Γίνεται από ορκωτό λογιστή και μέσα στο δεκαήμερο θα ξέρουμε το ποσό για να το δει ο δικηγόρος και να μας προτείνει τι να κάνουμε. Μην λέμε λόγια στον αέρα. Αν το χρέος είναι 5 εκατ. που μας λένε, είναι εύκολο. Αν είναι 15 το συζητάμε».
Για τα ονόματα των υπολοίπων: «Για λόγους προσωπικούς μπορεί ο καθένας να μην θέλει να πει το όνομά του. Όλοι όμως, προσφέρουν. Άνθρωποι που ασχολούνται περισσότερες ώρες με την ομάδα έκαναν αγώνα δρόμου για να μας μαζέψουν».
Για το ότι έκαναν πίσω τον Δεκέμβρη: «Δεν έπρεπε να κάνουμε πίσω, ήταν λάθος από την μεριά μας, χάθηκε χρόνος. Κάναμε πίσω για ηθικούς λόγους, αλλά τώρα θα είχαμε καλύτερη πορεία. Δεν είναι η ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες. Πάμε να γίνουμε μία ομάδα τώρα. Αν σωθεί η ομάδα και μπει και στο άρθρο, όλα θα πάνε καλά».
Για το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Το υλικό του Πανιωνίου είναι για να σωθεί. Δεν είναι να φορτώνουμε με άγχος τα παιδιά, αλλά είναι πολύ σημαντικό το σημερινό ματς. Αμαρτία για τα παιδιά, που είναι εργαζόμενοι, να μην πάρουν τα λεφτά τους».
Για τα έξοδα που έχουν αναλάβει οι ίδιοι: «Έχουμε αναλάβει το θέμα του προπονητή και του δικηγόρου. Δεν θα επιβαρύνουμε κανέναν, αλλά τους εαυτούς μας με αυτά τα δύο σημαντικά κομμάτια. Με τα τρέχοντα έξοδα της ΠΑΕ, δεν ανακατευόμαστε».
Για το αν έχει μιλήσει με τον Αναστόπουλο: «Ναι, έχουμε μιλήσει μαζί του. Ο Νίκος δέχθηκε λέγοντας πως μεγάλωσε στην ομάδα και ήρθε η ώρα να προσφέρει. Πιστεύει πάρα πολύ στα παιδιά, έχει το καλύτερο υλικό μάς είπε. Η ψυχολογία θέλουμε να αλλάξει και η τακτική. Θέλαμε έναν καταξιωμένο προπονητή να σώσει την ομάδα».
Για το «διαζύγιο» με τον Παναγόπουλο: «Τον φέρανε σε μία νύχτα με το έτσι θέλω… Το ποιος τον έφερε το ξέρουμε. Δεν είχε την επιτυχία που έπρεπε να έχει και τώρα πάμε για κάτι καλύτερο. Δεν πήγαμε να πάρουμε κάποιον χειρότερο, πήραμε κάποιον καλύτερο. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε με τον Παναγόπουλο. Η λύση ήταν να πάρουμε έναν καταξιωμένο προπονητή για να αξιοποιήσει το υλικό που έχουμε».

Σχετικά άρθρα