Διπλό στην Κομοτηνή για ΠΑΟ, πλησίασε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ

Ο Καρέλης ντύθηκε… Μπεργκ και άνοιξε το σκορ, ενώ νωρίτερα είχε και δοκάρι, ο Ατζαγκούν εκμεταλλεύτηκε την… γκέλα του Σέρεμετ κι έκανε το 0-2, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από την έδρα του Πανθρακικού και να μειώνει την διαφορά από Ατρόμητο (στους 3) και ΠΑΟΚ (στους 5) στην μάχη των play off. Ντεμπούτο για Πέτριτς, που μπήκε στο τελευταίο τέταρτο. Αρνήθηκε πέναλτι στο Τριφύλλι ο Τριτσώνης.
Ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τον Πανθρακικό με 3-5-2 θωρακίζοντας την μεσαία γραμμή και την άμυνα του. Ο Σέρεμετ επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ, με τους Παπαγεωργίου, Εμπο, Χρήστου στην άμυνα, τον Σαμπάτ δεξί μπακ, τον Τζάνη αριστερό, ο Σαρακατσάνος το αμυντικό χαφ με τους Ρομέου και Καθάριο μπροστά του, με τους Ιγκορ και Ντιόγκο δίδυμο στην επίθεση.

Ο Γιάννης Αναστασίου από την πλευρά του παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-3-2-1. Στο τέρμα ο Καπίνο, στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σπυρόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής και Νάνο, αμυντικό χαφ ο Λαγός με τους Ζέκα και Πράνιτς δεξιά και αριστερά του, οι Ατζαγκούν και Αμπέιντ στα άκρα με τον Καρέλη στην κορυφή της επίθεσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και στο 6ο λεπτό απείλησαν με καλοτραβηγμένο σουτ του Καθάριου, που απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Καπίνο. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν τρία λεπτά αργότερα με σουτ του Καρέλη, που έστειλε τη μπάλα να… τραντάξει το αριστερό δοκάρι του Σέρεμετ!

Οι πράσινοι της Κομοτηνής είχαν νέα ευκαιρία στο 11′ με τον Ιγκορ να φεύγει στην πλάτη της άμυνας του Τριφυλλιού, αλλά η λόμπα του Κροάτη επιθετικού έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Καπίνο. Στο 20′ ήταν η σειρά των πράσινων της Αθήνας, που φόραγαν λευκές εμφανίσεις, να απειλήσουν με σουτ του Αμπέιντ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι άουτ.

Ο Παναθηναϊκός τελικά άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν ο Αμπέιντ έβγαλε τη σέντρα για τον Καρέλη, που από θέση φορ, έπιασε το σουτ στην κίνηση στην απέναντι γωνία του Σέρεμετ, γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του Τριφυλλιού, μέσα σε αποθέωση από 1.500 οπαδούς που βρέθηκαν στην Κομοτηνή.

Μετά το γκολ του Καρέλη, ο Παναθηναϊκός έριξε ταχύτητα και έδωσε χώρους στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο δεν μπόρεσαν να απειλήσουν, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το Τριφύλλι να βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 0-1.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου άγγιξε το 0-2 στο 53′, όταν ο Καρέλης από πάσα του Νάνο βγήκε απέναντι από τον Σέρεμετ, αλλά αυτή τη φορά σούταρε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του γκολκίπερ του Πανθρακικού.

Τελικά το Τριφύλλι διπλασίασε τα τέρματά του στο 59ο λεπτό με τον Ατζαγκούν, ύστερα από τραγικό λάθος του Σέρεμετ που σε μία φαινομενικά εύκολη συρτή σέντρα, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη μπάλα με τον Νιγηριανό που παραμόνευε να γράφει από κοντά με το κεφάλι το 0-2!

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε πέναλτι στο 73′ κι έχει δίκιο, όταν ο Αμπέιντ έκλεψε την μπάλα από τον Σαρακατσάνο, μπήκει στην περιοχή του Πανθρακικού και ανατράπηκε από τον αμυντικό των γηπεδούχων, με τον Τριτσώνη να μην καταλογίζει την παράβαση…

Ενα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Πέτριτς να περάσει στο παιχνίδι και να κάνει έτσι το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Ο Κροάτης επιθετικός πέρασε στη θέση του Καρέλη παίζοντας για 15 λεπτά στο παιχνίδι, δίχως να καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του…

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Έμποου, Χρήστου (82′ Χασομέρης), Σαρακατσάνος, Καθάριος (64′ Μολίνα), Σαμπάτ, Ρομέου, Τζάνης (90′ Μαμούτ), Ιγκορ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Λαγός, Πράνιτς, Ζέκα, Ατζαγκούν (87′ Ντίνας), Αμπέιντ (85′ Δώνης), Καρέλης (74′ Πέτριτς).

Σχετικά άρθρα